Sabtu, 31 Disember 2011

Selamat Tinggal 2011, Selamat DATANG 2012!

Berada di sempadan sana!

Dalam masa 12 jam dari sekarang, kita akan meninggalkan tahun 2011.

Ada apa dengan Tahun 2011?

Tahun 2011 bagi aku adalah tahun PENGEMBARAAN.

Bermula dengan bulan Februari, aku ke Temasik dalam 4 hari. Begitu banyak pengalaman manis di sana. Berjumpa dengan orang berhati mulia memberi bantuan di saat-saat yang amat diperlukan.

Bulan September, Aku ke Korea Selatan. 10 hari aku berkelana di sana. Satu negara yang agak besar bagiku. Aku cuma sempat pergi ke beberapa tempat tapi aku puas sebab sampai juga ke Pulau Jeju. Satu tempat yang sangat cantik. Kembara bersama orang yang jauh lebih banyak beza umurnya, tidak begitu serasi aku kira. Entah, itu bagi aku.

Bulan Disember, aku ke Krabi Thailand. Moment indah sebabnya, aku pergi dengan teman-teman rapatku. Sangat bahagia. And yes, aku beli FIN di sana..harga baek punya, kalo di KL melampau mahal. di sini, still masih mampu dibeli.hehehee lepas nie kalo berenang, laju ok..lallalalalalala, kalo nak menyelam pun lebih mudah!

Tahun 2011 bagi aku adalah tahun PENYEMBUHAN.

Agak-agak kenapa aku kerap dan cuba cari masa untuk kembara? Bila berjalan, kita akan lihat perkara baru yang di luar dari rutin seharian. Kita akan berfikir mengenai perkara-perkara baru. Dan secara tidak langsung, dapat mengalihkan perhatian kita dari memikirkan perkara-perkara yang "melelahkan" terutamanya yang berkaitan dengan hati dan perasaan.

Mahu kata berjaya sembuh seratus peratus mungkin belum lagi. Tapi, 75% aku positif tentang itu.

Mungkin Tahun 2012 memberi sinar baru. Aku rasa aku sudah lebih terbuka untuk lembaran baru. Who knows..?

Tahun 2012, Tahun ?
Certain things still blur but will be enlighten from time to time..

We wait and see.

22 ulasan:

  1. @pena rozie:

    new year to you too!!! :-)

    BalasPadam
  2. Selamat menyambut 2012, Mas. :)

    BalasPadam
  3. selamat tahun baru kak! moga tahun mendatang lebih baik dari tahun2 sebelumnya~

    BalasPadam
  4. @kak cik:

    selamat tahun baru kak chik!!! :-)

    BalasPadam
  5. @ajla:

    yes..moga hari esok lebih produktif ;)

    BalasPadam
  6. selamat tahun baru 2012, semoga hidup Mas Zuber sekeluarga akan lebih baik pada tahun 2012 dan tahun-tahun seterusnya, InsyaAllah : )

    BalasPadam
  7. moga 2012 menjanjikan yg terbaik utk anda...
    huhuhuhu

    BalasPadam
  8. @kak ina DDC:

    thnx kak ina..lama tak jengok menu akak!!! rindu!

    BalasPadam
  9. @abg jonni:

    tenkiu abg jonni. moga kamu juga begitu!

    BalasPadam
  10. @lily:

    happy new year to you too gorjes!

    BalasPadam
  11. mas,
    ko jgn hilang2 lagi ye tahun ni. kalau sedih kami ada utk menceriakan ko. kuatkan semangat dan sentiasa positif ok!

    selamat tahun baru :)

    BalasPadam
  12. @ainul:

    happy new year utk ainul juga!!! thnx

    BalasPadam
  13. @fatt:

    hehee, aku try fatt. sayang, banyak bende aku ketinggalan neh.

    marilah kita sama2 positip!!! :-)

    BalasPadam
  14. happy new year...!!

    happy, healthy & dirahmati always..!!

    BalasPadam
  15. happy new year Mas :)

    nak ke mana pulak tahun ni?

    BalasPadam
  16. @kak mulan:

    tenkiu tenkiu. happy new year utk kak mulan sekeluarga juge!

    BalasPadam
  17. @norh:

    happy new year norh!!

    tahun nie dah ada new financial commitment..;( jadinya..ongkos untuk kembara agak limited.. akan menahan rasa bila tengok kengkawan jalan lepas neh..

    BalasPadam
  18. beli rumah eh? selamat menambah harta ye..he he

    BalasPadam