Terima kasih daun keladi kerana mengikuti...

Jumaat, 8 Mac 2013

Malaysia International Tourism Bloggers Conference & Awards 2013 (MITBCA 2013)

Hi hi!!!

Semalam, aku telah ambil tiket keretapi laju (ETS) dari Batu Gajah ke KL Sentral jam 5.14pm. Sampai KL ngam ngam jam 7.30pm. Semata-mata untuk tidak melepaskan peluang meraikan bersama-sama 6 geng #travelholicawesome aku yang menang awards bagi kategori masing-masing yang dipertandingkan di Malaysia International Tourism Bloggers Conference & Awards 2013 (MITBCA 2013). Gigih tak aku? From Sri Iskandar with Love tau..

Majlis MITBCA 2013 ini diadakan di Kuala Lumpur Convention Centre. Wow, upgrade venue bagi majelis tahun ini sebab tahun lepas depa buat di Saloma Bistro. Penganjurnya masih sama, iaitu Kementerian Pelancongan Malaysia (MOTOUR). Secara keseluruhannya, aku nak ucapkan tahniah kepada MOTOUR, sebab berjaya menganjurkan program seumpama ini sudah 2 tahun berturut-turut. Kami para blogger travel yang tegar sangat terasa dihargai. Giteww.

Walaupun, aku tak menang award pun, tapi bila melihat geng rapat aku #travelholicawesome memasing naik pentas amek award tu semua, rasa bangga dan sebak. #dramasebaknanges. Akhirnya titik peluh mereka, menghasilkan entry  travel dengan gigih dan SEPENUH HATI IKHLAS, dihargai. Terima kasihlah kepada semua yang telah mengundi mereka. muah muah!!!

Kepada:
Best Tourism Photography /Art Blog

Best Tourism Destination Blog

Best Tourism Culture Blog

Best Tourism Blog Of The Year
 
Best Eco-Tourism Blog 

Best Tourism Micro Blogger Of The Year

TAHNIAH KORANG!!!!!

Kepada Mr. DanArif.com, finalist for Best Tourism Blog Of The Year,
kita cuba lagi tahun depan yea sayang ;-*

Sedikit gambor untuk dikongsi bersama. Untuk pengetahuan, semua gambo ini bukan aku yang ambil. Lupa nak bawak camera compact aku malam itu. Jadinya, Ini adalah ehsan dari Hang Dhamin dan Kaki Berangan.

 All of us + Fida Jacob. Eh Chawanna takda plak, Ada Meeting dgn client dari Europe katanya. (Foto Ihsan dari Hang Dhamin)
Tue dia memasing Jakon ngan trofi!!  (Foto Ihsan John KakiBerangan)
Eh interprem :-). Thnx John sebab amek gambor ini. I loikeee
Thumb up for all of U!!!. (Foto ihsan Hang Dhamin)
Dari kiri, Chawanna, Janggel, John KakiBerangan, MasMZKakiJalan, Biqque Beauty In Darknes
Lagi skalik Interprem. Thnx Hang Dhamin ;-)
Petang tadi naik ETS jam 4pm untuk pulang ke pangkal jalan di Sri Iskandar. Owhhh esok kembali bekerja dan marilah berkhidmat untuk negara dengan ikhlasss!!

23 ulasan:

  1. Thank you for coming mas! jauh sungguh tetap gigih! nnt dtg umah utk diskusi tau!

    BalasPadam
    Balasan
    1. wokeh, InshaAllah see u next week!!

      cant wait for our MEGATRIP!!!

      Padam
  2. Saya pun dapat undangan ke majlis itu semalam. Tapi tak dapat pergi sebab kerja dan tinggal jauh hu hu hu....

    BalasPadam
  3. aku beriya register nak pegi nak makan pree, tapi tak pegi gak hahaha ::P

    BalasPadam
    Balasan
    1. Laaa yeke....food mmg sedap kot mase conference tu. Dh la free.. Aku sah2 la x dpt attend seminar tu. Pi dinner jea la..

      Padam
  4. aaaawwwww jasamu dikenang mas :) u always be my sweetheart!

    tahun dpn kita up Dan lagi dan lagi ok! ini janji mak esah, ewahhhhh! hehehe!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Gitew...janji mak esah sgt!!

      Sila jaga baby i di dlm perutmu itu tau!!

      Padam
  5. Awwwwww sayang katanya kekeke
    Thanks Maszuber sebab sudi datang memeriahkan sambutan maal hijrah ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehee mestila sayang korang sumer!!

      Padam
  6. tahniah semua...berusaha tangga kejayaan

    BalasPadam
  7. Tahniah kat korang semua...Tumpang bangga

    BalasPadam
  8. Tima kasihh Mas.... gigih taw datang.... Aku pun gigih ponteng mesorat siapkan keje sebab nak datang... Ekekekekeeke....

    psst :
    mak aiiii - "terbitkan"? "pratonton"? hahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haippp kali ni jea aku kasi monteng. Next time kena dtg tau!! Hehehee

      Hahhahah ada reader request aku BM kan blog aku supaya dia boleh translate ke english. Huhuhuu kira menghargai org jauh yg baca la ni kununnya ;)

      Padam
  9. Tahniah buat mereka. Sebagai penulis blog juga, tumpang rasa gembira. Sendiri nak jadi macam depa tu, ntah bila laaa... Tak nampak gaya la.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Takpe kak.. Kayuh pelan2. Mesti bulih ;)

      Padam
  10. woaahhh.... kudos to all..!!

    BalasPadam
  11. akak sebenarnya sangat gumbira (peh..bahasa lama?) bila berada dengan sume-sume di sana...
    tuh yg gigih buat brownies
    hahhah
    THANKS MASZUBER sebab sanggup dtg dari jauh...
    kudos to you tooo!!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasihla kak sempat buat browniessss. Nak lagiiiiii heheheheee

      Untungla kami sebab ade expertise dlm bidang per kek kan ini :)

      Padam
  12. I don't know whether it's just me or if perhaps everyone else
    experiencing problems with your site. It seems
    like some of the written text in your posts are running off the
    screen. Can somebody else please provide feedback and let me know if this
    is happening to them as well? This could
    be a issue with my web browser because I've had this happen before. Thanks

    Also visit my homepage :: http://versicherungs-wiki.de/index.php?title=Benutzer:KenaMccann

    BalasPadam