Selasa, 21 Jun 2011

Experiencing Temasek aka Singapore 7: Clarke Quay Boat Ride(Daytime)

View from top, pix frm Alsop Architects
Ini adalah entry sambungan dari SINI

Jika ke Singapore dan ingin merasakan menaiki river cruise, bolehlah ke Clarke Quay. Di sini memang hub untuk pengangkutan air, ada water taxi, bubble bee and the normal boat ride. 

Clarke Quay ini merupakan salah satu success story bagi redevelopment project di Singapore. Kalo nak ikutkan dulu memang takde apa yang special di sini cuma kawasan heritage yang hampir usang. Tapi sejak tahun 2002, Singapore telah mengambil iniasitif untuk menghidupkan balik kawasan ini dan dibuka semula pada tahun 2006. Kalo pegi waktu malam, memang agak warna warni di sini. Ambience yang agak best bagi sesiapa yang suka nightlife.

Raja and Ana in action

Kat sini pun tak nak kalah, ade Fremantle ;)


Deretan Riverside Park

The jetty




Ramai sungguhhhh manusia!

Marina Bay Sand

Opera house?


The highest wheel in the world



Merlion

The Esplanade
Till then..

12 ulasan:

  1. seriusly, jln2 waktu siang lagi best! sbb dpt 'tembak' sume gambar2 cantik! sob..sob..

    BalasPadam
  2. tak sabar nak gie spore tau...aku last masuk spore waktu kecik2 dulu mas...huhuhu...ingat hujung tahun nie nak gie spore...

    BalasPadam
  3. kagum dgn spore punye planning n development~

    BalasPadam
  4. haruskah diriku pergi semula ke Singapore?

    BalasPadam
  5. @MTD:

    siang atau malam memang cantik. nanti bebile aku kasi tunjuk night boatride pule yea..:)

    BalasPadam
  6. @Lyn:

    pegi la lyn. hujung tahun nanti pun, your new baby dah besar dah kan..

    BalasPadam
  7. @GB:

    aku pun GB. serious. what you plan you execute, you implement, u enforce. memang puas.

    BalasPadam
  8. @akak Gorjes:

    Harussssssssssssssssssss :)

    BalasPadam
  9. cantik, singapore semakin membangun setanding ngan negara luar yang lain.

    BalasPadam
  10. u make me wana take photos too

    BalasPadam
  11. @kak Ina DDC:

    memang pun, we at far behind..;'(

    BalasPadam
  12. @anon:

    hey, then start NOW. :)

    BalasPadam