Jumaat, 3 Jun 2011

Selamat Hari Lahir MZ

Hari ini 3 Jun,

Kepada diriku sendiri,

aku ucapkan selamat hari lahir.

wow, setahun lagi usiaku telah beranjak. Hampir 3 dekat aku berada di bumi Allah ini.

aku bersyukur dengan apa yang aku ada sekarang. aku ada kesihatan yang baik. aku ada kehidupan yang selesa. aku begitu menikmati hidup.

Aku ada mak ayah yang dekat denganku, adik beradik yang ramai, sanak saudara sepupu sepapat yang rapat dengan ku. Aku ada kawan-kawan baik. Mereka semua berada dekat di sekelilingku. Alhamdulillah.

Apa lagi yang aku mahu? should i ask for more?

Seorang kawan bertanya, 

"Kak, ko semua dah ada, suami bila mahu dapat? aku tengok ko relaks jea nie. x risau ke?"

Aku senyum manis. Bukan aku malas berusaha ke arah itu, 

cuma,  paksaan tidak perlu ada untuk ke arah itu.

Dalam tenang, aku sebenarnya ada usaha untuk itu. bukan tiada usaha langsung seperti tanggapan sesetengah pihak. Namun, aku perlu redha dan moga Allah memberikan yang terbaik kepadaku kelak.


Jika dapat, ia adalah satu Bonus.
Jika tidak, hidup harus diteruskan.

Betul tak..?
 

Nikmat hidup itu ada pelbagai bentuk dan rupa.
Tahu bagaimana cara menikmatinya juga adalah satu nikmat.


dan sesungguhnya,


Selamat hari lahir kepada diriku.

Birthday wishlist, i keep it to myself.

:)

27 ulasan:

  1. Allah selamatkan kamu..
    Allah selamatkan kamu..
    Allah selamatkan Maszuber..
    Allah selamatkan kamu..



    huhuhuhu..
    hepi besday..

    BalasPadam
  2. @anon:

    terima kasih banyak di atas doa itu..:))

    BalasPadam
  3. hepi besday beb!

    lama aku kawan dgn kau
    tanda kau memang best!

    semoga segala urusan dipermudahkan
    semoga panjang umur
    semoga murah rezki

    semoga ditemukan jodoh yg baik-baik

    AMIN.

    BalasPadam
  4. mas,
    selamat hari lahir.
    semoga apa yg ko impikan terlaksana :)

    apa ada pd umur, ia cuma angka.
    dan kenapa manusia selalu risau akan soal jodoh
    sedang mati pun adalah janji allah juga.
    malah mati itu pasti.

    ape2 hal pun pekakkan telinga kalau ada org bebel tu ko senyum je. kita kira senasib la ni, tp aku mmg tak dlm mode mencari pun. aku biar je sume sbb aku tau bercinta sume ni penat, slalu sgt kena tipu sbb hati manusia ni senang berbolak balik. esok suka lusa benci. so dari aku pegi cari penyakit, baik aku chill2 je camni sbb sume benda dah tertulis di loh mahfuz. klu ada jodoh ia pasti akan tiba..cuma cpt atau lambat.

    anyway, gudluck! :)

    BalasPadam
  5. aku tumpang ayat2 fatt n ayen tuju kat ko.

    ni ayat aku sendiri:

    to mas, u've proved to urself and others that u r capable of doing things and make things going by urself. that's the biggest achievement for a nearly 3 decade living girl like u.

    happy birthday. may the best waits for u in the nearest future. :)

    BalasPadam
  6. happy birthday my dear sis Mas..
    semoga pjg umur murah rezeki dan bertemu pemilik hati :)

    BalasPadam
  7. selamat hari lahir :)
    may Allah bless you .

    BalasPadam
  8. yay~~maszuber da tua~~

    senyum senyum selalu

    benda buruk biar berlalu


    hepi besday awak~~

    BalasPadam
  9. happy bday kak, insyaallah bahagian kita ada nnt =)

    BalasPadam
  10. selamat lahir untuk kamu..tau dari boneka dalam cermin kasi tau

    BalasPadam
  11. @BDC:

    adoiiiiiii sob sob sob, baru bace blog ko..:)))

    tengggggggggggs!

    muah muah

    BalasPadam
  12. @fatt:

    thnx fatt, aku pun memang skang just go with the flow. :)

    ape2 hal pun, aku memang enjoy hidup sekarang. rugi kalo dok memikirkan bende2 yang di luar jangkauan kite. ape yg dapat kite control, kite guna dengan sebaiknya :)))))

    BalasPadam
  13. @GB:

    adoiiiii, thnx beb. what a nice thought! appreciate it very much,

    :)))))

    BalasPadam
  14. @cik fiza:

    thnx a lot :)))

    muah muah

    BalasPadam
  15. @bujal:

    yayyyy yeeee, saya dah tua. :)))))

    BalasPadam
  16. @putri amy:

    yes, evrything was written :)

    BalasPadam
  17. @brutal solo:

    terima kasih banyak2 yea :)))

    BalasPadam
  18. happy besday mas, semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki.

    BalasPadam
  19. selamat hari ULTAH untuk kamu MZ..

    god bless u

    BalasPadam
  20. @kak ina DDC:

    thanx kak :)))

    BalasPadam
  21. @ghost writer:

    thenkiu very much for the wish :)))

    BalasPadam
  22. @uncle gedek:

    elilileieleieieoel ;)

    BalasPadam
  23. mensyukuri nikmatNYA, menerima dengan redha segala ketentuanNYA, tentu itulah erti kebahgiaan di sini dan di sana.

    BalasPadam