Khamis, 23 Jun 2011

Selingan: Irked Mc Enroe(love him still thou)

After winning the 1st Round Wimbledon last Monday, Rafa was asked about which player among the top four in ranking ATP, that he considers as the biggest opponent for this year Wimbledon. Ini yang dia jawab:
"My biggest opponent is Sweeting now," Nadal said yesterday.  "I am focused on my part of the draw. I'm focused on myself.
"To play against Andy (Murray) or (Novak) Djokovic or (Roger) Federer only can be in the final or semi-finals. Let's not talk about in 10 days or 12 days, because I don't know if I am here or I am fishing in Majorca.
"You never know what's going on in a tournament like this. I played against him (Sweeting) two times this year, one time in Australia, one time in Indian Wells. I think he's a good player. He's playing better and better every time."
Statement Rafa itu memang mendatangkan ketidakpuasan hati Uncle McEnroe, peminat setia Rafa. Pada dia Rafa nie terlalu merendah diri. Selalu downplay his chances on winning title. He thinks Rafa need to flick the modesty, perlu ade sedikit egoistic baru ada class sebagai tennis player macam Federer. mungkin.
"There is definitely an argument for him not only being the best player at the moment, but the greatest of all time," McEnroe said during BBC commentary.
"Rafa has won things like the Davis Cup and an Olympic gold medal (in singles) that Roger Federer hasn't, and he is right on his tail in terms of grand slam titles, too, so why can't he just say,
'Look, I'm the best'?" (..reported by Herald Sun)
Heheheee, nak buat macammana Uncle McEnroe. Takkanlah u tak kenal si Rafa Nadal itiew. Memang bagi u Rafa is the best tapi pada Rafa, Roger la yang paling bagus, the greatest of all time. Pada dia, dia masih belum setanding dengan Federer walaupun Federer slalu kalah dengan dia. Selagi Grand Slam Titles Federer lagi banyak dari dia (currently Federer 16, Rafa 10), selagi tue dia akan claim dia tidak setanding dengan Federer. Cakaplah ape pun.. :)

Anyhow, aku sangat suka setiap kali Mc Enroe kata Rafa Nadal is the greatest player of all time. McEnroe bukan calang-calang orang ok. Cer tgk selingan video di SINI. Memang entertaining.

How can you not love Uncle McEnroe?

:)

updates: tengah syiok tgk 2nd Round Nadal vs Sweeting, mase set ketiga StarSport bole alih ke match MurrayKamke plak. potong stim sungguh laaa diorang neh! Jam di dinding sudah jam 1.15am. Tak puas hati sungguh!

12 ulasan:

  1. dah lame x tengok tenis.. uhuhu

    BalasPadam
  2. dia juga terkenal dengan sumpah seranah dia...

    haha!

    BalasPadam
  3. aku pilih Hazama, boleh?

    eh?

    BalasPadam
  4. @en_me:

    tgkla skrg. tgh hangat wimbledon neh

    BalasPadam
  5. @uncle gedekz:

    hitula pasal.klakar bile tgk zaman dulu punye match.

    yg paling classic:

    "u cant be serious man, you can not be serious?!!"

    "answer my question! the question, jerk!"

    kesian umpire2 mase zaman dolu2..

    BalasPadam
  6. @GB:

    ape kaitan hazama ngan mc enroe neh? oi ;)

    BalasPadam
  7. aku lagi minat martina navatilova ke pebenda namanya...

    harharharhar


    abg jonni

    BalasPadam
  8. @abg jonni:

    x kenal sgt la kalo pompuan.. ;)

    BalasPadam
  9. selain federer & djokovic,

    gua minat gak justin henin & maria sharapova.

    tp syg ~ henin dah bersara awal.

    sharapova pulak gua minat sbb cantik tambah lagi pandai berpesen.

    selain wimbledon ~ gua paling suka australian open.

    BalasPadam
  10. McEnroe punya glamer sampai masuk dalam siri CSI :P

    BalasPadam
  11. @tupaita nah:

    kalo tgk sharapova, i mutekan tv :)

    BalasPadam
  12. @daddy Z:

    itula pasal. "american bad boy" ;p. perasan tak, dalam movie Mr Deeds pun dia ade. huhuhuu

    BalasPadam