Khamis, 30 Ogos 2012

Welcome to Perak Tengah :-)

Jumaat lepas, semasa masih lagi bercuti raya, aku telah dapat satu berita yang tidak berapa diingini.

Aku akan ditukarkan ke Majlis Daerah Perak Tengah berkuatkuasa Isnin depan, 3rd September. 

Terkejut dan rasa down seketika bila dapat berita tu. WOW.. how can i survive living at BOTA?

Tapi bila pikir bebanyak, sebenarnya mujur juga kena hantar ke Perak. Jarak perjalanan pun dalam 2 jam lebih dari KL. Lagipun, ramai sedara mara aku di sana..Batu Gajah, Kg Gajah, Pulau Tiga, Ipoh, Setiawan, Kampung Tua Batu 16, dan Sri Iskandar sendiri. Kalo nak dibandingkan dengan orang lain yang akan ditempatkan ke ceruk-ceruk lain especially di Kelantan nun, terasa lega di hati.

Well, ada apa di Sri Iskandar sana? Harusla aku Tourism Perak Tengah lepas nie. 


Selain itu ada 2 universiti di situ. UITM Sri Iskandar dan juga Universiti Petronas. Nampak gaya kalo banyak sangat masa terluang di sana, ada gak  yang sambung belajar part time di sana.. InsyaAllah.

Nak ke Ipoh dalam setengah jam. Nak ke umah opah aku di Kuala Kangsar dalam sejam perjalanan. Syukur.

Apa yang akan aku rindu selepas ini?

1. My FAMILY : Parents dan adik beradik aku semua di KL. Kebanyakan kezens yang rapat juga di sini..Dah 30 tahun kot aku dok ngan parents aku. Mungkin Allah nak aku mula hidup lebih berdikari lepas ini!

2. My FRIENDS : Kawan sekolah aku semua di KL. Geng nakal SMAKL. Dah la almost every week jumpa..mesti aku akan terasa sangat. Geng UIA pun almost semua base di KL..TravelholicAwesome pon sama..ohh tidak, sila jgn lupakan aku yea kalo ade aktiviti jelajah memana lepas ini.. Aku akan rindu korang semua #sebaknanges

3. HIM: alahai, cinta baru nak berputik..terpaksa jarak jauh la pula lepas nie. Ada hikmah di sebaliknya ni. Dugaan pertama. Tabahkah kita? InshaAllah, we can get through this..

4. My ACTIVITY : Karoks with good friends, window shopping, Swimming and yes Tennis..hmm kena cari partner tennis baru la pula..Manala nak dapat geng tennis yang sabar dengan ketidak-tahuan aku main seperti my kezen Ashap and Naju? hmm nak nanges bile teringat macammana aku nak isi waktu di sana. Or mungkin aku bleh isi masa abiskan semua entry travel aku yang tak penah habis-habis itu.. Ha haa!

Way Forward

Aku positif dengan perubahan yang aku akan dapat selepas ini. Career development some more. Aku akan lead satu unit di sana dan akan belajar buat benda baru selepas ni. 

Pls doakan aku yea..

33 ulasan:

  1. alahaiii...bertabah jela. nasib baik kat perak je. kalo kat sarawak atau sabah??? mcm mana? jauh laaa si dia nak terbang sana ke mari. kekeke

    have fun!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. ofis i xde cawangan kat sabah sarawak daa..so mmg selamat tak akan ke sana..huhuhu

      Padam
  2. takpe, i pun tak penah gi pasir salak. sila buat trip utk travelholicawesome nanti sementelaah ko kat sana.

    pape pun, ada hikmahnyer. sume dah tertulis, hanya kita yg nak mengharunginya. LDL pun tak susah, skang ada teknologi maaaaaaaa! just keep in touch. if both are loyal to each other, it speaks. percayalah, rindu tu akan lebih BESAR impaknyer. the sparks will be greater ya'll! jgn lupa jampi mak esah.

    till then, weekends shall we meet. hahaha!

    BalasPadam
    Balasan
    1. nnt kite buat trip explore perak tengah ek. i sanggup jadi ketua rombongan :-)

      korang tolong jaga dia bebaik yea kt KL ni nnt..

      Padam
  3. makin jauh la kite...tapi takpe. ko jelajah perak, aku jelajah johor. pastu boleh share stori mori kan??

    BalasPadam
  4. selamat berekrja di tempat baru ya!! :)

    p/s : mesti ada hikmah di sebalik apa yang Allah tentukan pada kita

    BalasPadam
  5. selamat la di perak.
    selagi setia...
    sume dugaan pasti boleh diharungi..
    ok
    be cool...

    BalasPadam
  6. Selamat datang ke Paghittttttttttttttttt.....hehe...
    oppppsss silap...sri iskandar.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. parit tak jauh dah dari sri iskandar ;)

      Padam
  7. senasib yer kita...dipindahkan kali ini.....mas, aku tak kisah bila pk hal keje...tapi jadi kisah giller bila pk tang family....aduhhh...aku dah anta rayuan mohon dikekalkan di kluang...skrg mampu berdoa je.....all the best in osc.....jangan risau...kengkawan ramai kat osc...boleh roger2...n best sebenarnya dok osc ni........ i'll pray the best for u...and do pray the best for me k....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Widy,

      sorry to hear application ko utk tuko suka sama suka tue pun x lulus.. pepehalpun good luck juga utk kot di PPZT. Bos PPZT sangat sempoi dan best tau..

      Padam
  8. kalu kat sabah sarawak nmpak gaya travelholics rajin la ke sana haha.. xpe mas, nnti suh masnona dtg naik moto korg bleh rempat memana..

    BalasPadam
    Balasan
    1. leh la aku ngn cawan merempit ke ipoh jumpe korg... wahhh rajin sgt hahaha..jom perak tengahh!

      Padam
    2. yay!

      nanti nak merempit la sri iskandar-ipoh. Dan, bole ke? ;)

      Padam
  9. tu diaaa mak esah dah bagi tips. kekeke...aku rasa korang akan survive...silap2 makin dipercepatkan tarikhnye...kuikuikui...apapun aku harap ko selalulah balik ke kolumpo jenguk kitaorg (eh?) =P

    selamat bekerja di tempat baru. aku hrp ko akan tabah dan happy wlpun jauh dr kitaorg =P

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thnx fatt,

      korang doa2la yea utk kami berdua :-)

      lepas nie kite extend tourism ke perak tengah plak..

      Padam
  10. Akakkk, saya kene dipindahkan ke majlis daerah lenggong, perak... Huhu... Saya bercadang nak duduk di kuala kangsar. Nanti ajak ke kuala kangsar, roger2 la saya... Weekend saya Akan plang ke pangkuan keluarga di k.l la... Ingatan akak tak kene tukar sebab akak baru je masuk PPZT tu... Nampak ya, tak selamat jugak kan... Kita bersabar je la ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. dok kuala kangsar best tau intan..aman damai jea...:-)

      akak kalo weekend nnti akan mengulor ke kuale kangsar la.. nnt akak roger awak kat sana :-)

      Padam
    2. Ok akak. No hal, just call jer... Saya pun happy dapat kerja di tempat baru :-) dapat rasa pengalaman baru kerja di local :-) i will explore more for being an urban planner..

      Padam
    3. Good good. Spirit yg macam Ini yg kita nak :)

      Padam
  11. Welcome to Perak. Tak pe kalo bosan jom ngeteh ngn teman. Teman keje kat kuale tp duk ipoh...;)

    BalasPadam
  12. InsyaAllah we will get through this :)... tima kasih la mak esah atas segala tips diatas ya.. hehe

    BalasPadam
  13. selamat maju jaya di tempat baru. sama la kita, dapat kementerian yang tentu tentu "antarabangsa". dari travel utk leisure, terus travel for work. huhu.

    BalasPadam
  14. all the best..!!!! happy & success always..!!

    BalasPadam

  15. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    BalasPadam