Jumaat, 6 Disember 2013

Adoi.. Terdelete Gambor la pula..

Pada suatu petang yang dingin lagi hujan, aku telah mendapat alert dari handphone yg mengatakan storage hp makin sedikit. Makanya aku pun membuat sedikit cleaning di dalam hp, especially mendelete kebanyakan gambo di galery folder aku. Folder gambo whatapps aku kosongkan, dan juga gambo2 di dalam folder picassa. Sebenarnya aku tak sure macammana gambar yang aku upload di blogspot automatically ada juga di dalam pix galery di hp. Banyak pula tu. Makanya aku pun delete la semuanya.

And guess what?

Aku terlupa yang hp aku ada sync dengan blogspot and apparently, bila aku delete gambo di galery pic hp aku, makanya gambo di entry2 blogspot aku juga TERDELETE sekali. MALAPETAKA sangat kan???

Aku rasa inilah balasannya SEBAB DAH LAMA TAK HAPDET BLOG!!!

Padan muka aku.

haihhh.

Minta maaf kepada pembaca blog (jika ada) yang tak dapat tgk semua pix yang dah ilang tu. Aku rasa aku tak mampu nak upload balik dalam blogspot ni. Banyak kot..huhuuu. Makanya, gunakanlah kekreativitian masing-masing utk imagine suasana sebenar setiap gambo yang ilang tu.. Ya ampun. Tension guek.

16 ulasan:

  1. Ye ke Mas Zuber? Masukkanlah balik gambar-gambar tu. Sikit sikit lama lama habis :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. itula...adoii sgt..nak update blog pun payah skrg..inikan nak isi gambor balik...hazab..

      Padam
  2. ini dugaan seorang blogger hahahaha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. dah agak dah takkan ilang begitu saje...hahahaha!

      Padam
    2. itula biqque...malang mmg tak berbau...

      Padam
  3. hadoiiiii
    maszuber!!!
    moral of the stori...sila updet walaupun sket

    BalasPadam
  4. Oh ho.. kenapa nasib sebegitu rupa.. apa boleh buat.. kene lah pi balik tempat2 gambar itu di ambil :P hehehee..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hi afif. nanti kasi poskad ke kak anash and janggel, kasila kat kami skali, danarif and me. :-)

      Padam
  5. Selama ni dok baca cerita travelholic awesome. Dan akhirnya berkesempatan jugak jumpa tuan punya badan! :D Nice meeting u and hubby! Hubby gitu! Hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. hi kai.

      u jumpa i jea yg suam2 kuku buat blog pasai travel jea. kalo u jumpe president and hardcore travelholicawesome yg lain lg maveles tau. nice meeting u anyway :-)

      Padam
    2. tulah. i know if i meet them it is gonna be more marvelous. haha. after all, 2 org yg menterjebakkan i dalam bidang ni ialah fatt n john. i dok chatting ngn deme sebelum i pergi ke luar malaysia buat pertama kalinya 2011 dulu. hehe.

      Padam
  6. itu ler diarang cite malapetaka yang menimpa you. ish ish ish... lesson learnt. jangan sync anything!

    BalasPadam
  7. sayangnya..

    fraser hill slamat tak?

    BalasPadam
  8. WUISH!!!!

    kalau aku dah nangis2 bawak henpon sana sini tanya orang cane nak recover! hahahah!!!

    BalasPadam