Isnin, 14 November 2011

Ini mungkin si DIA, cc: Biqque.

Lokasi di Manjanggul Lava Tube.


Bila aku snap gambo ini, aku terus preview then nampak benda seperti yang dibulatkan.

Aku pelik sebab tiada orang di depan aku tengah lalu ke apa, kecuali travel mate aku yang dekat depan sekali tue.

Aku pandang sekeliling, memang tiada orang. Even di belakang pun. Lalu aku berlari terus dekat dengan kawan aku di depan.

Aku senyap, dan meneruskan perjalanan hingga ke hujung gua.

Ini adalah kali KEDUA, aku tersnap sesuatu. Masih ingat entiti yang aku jumpa di FRASER's HILL dulu? Cuba klik SINI.

Sesungguhnya hanya Allah yang Lebih Mengetahui.

28 ulasan:

  1. meremang sume bulu di badan !!

    BalasPadam
  2. uish scary nyer makcik gemuk tetibe ada depan mata!

    BalasPadam
  3. wah, kamera ko canggih. aku memang teruja kalau masuk bab ni. ni kamera yg sama ko guna masa amik gmbr kat fraser hill dulu tu ke? kalau ya, aku rasa mebi kamera ni spesel sbb bleh snap gmbr makhluk halus...atau ko ada 3rd eye bila guna kamera ni sbnrnya? jeng jeng jeng...

    ok aku tak siap lagi...ada 1-2 soalan lagi pastu nk tepek gmbr. susah gila rupanya...ciss! hahaha

    BalasPadam
  4. @kemang:

    hahaha bulu ketiak ke yg meremang tue kemang ;p

    memang agak meremang aku mase tue, tp aku x nampak dia lepas tue..syukur..

    BalasPadam
  5. @janggel:

    yes, ahjumma gemuk! aku harap roh dia amanla hendaknye di dalam gua tue..

    BalasPadam
  6. @fatt:

    memang jeng jeng jeng, aku pakai kamera yang sama. bezanya, masa aku amek gambor kat fraser hill tue masa dah tranfer kat laptop baru nampak. tp yang kat dalam gua nie, on the spot bole nampak kat skrin preview.

    nways, nasib baik kali nie aku tak nampak muka dia langsung..kalo tak lagi scary kot..

    BalasPadam
  7. @fatt lagi:

    26 fakta sila gigih yea habiskan..ramai gile tunggu neh...hahahahhaha jenuhkan rupanya nak jawab..heheee sendiri punye soklan kannnnsssss ;p

    BalasPadam
  8. BAHBIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII! TERKEJUT AKU TENGOK GAMBAR NI OKKKKKKKKKKKK! DAH LA AKU SORANG2 KAT RUANG TAMU NIIIIIIIIIIIIIII! YA ALLAHHHHHHHHHHHHH!

    DITAMBAH PLAK DENGAN GAMBAR ZOOM KAT FRASER HILL TUUUUUUUUUUUUU!

    *pengsan*

    uih kalo aku jadi ko, mmg aku buat2 pengsan dah kat situ. dengan harapan ada orang angkat aku sampai keluar! hahahahaha!

    BalasPadam
  9. pengakuan ekslusif : AKU MMG PENAKUT YA AMAT TAHAP DEWA DEWI SINETRON! SUMPAH AKU TAK PERNAH/TANAK JUMPA/TENGOK BENDA2 CAMNI SEUMUR HIDUP AKU SEBAB AKU TATAU APA AKU AKAN BUAT...

    dasyat la ko siap bleh tatap lagi gambar2 camni...fiuhhhh! *lap peluh di dahi*

    BalasPadam
  10. @biqque:

    hahhahahah sila pengsan sekarang! aku kalo jumpe depan mata aku memang aku pon terus pengsan kot. tp dlm gambo jea buat mase neh...biarla kalo DIA nak muncul dalam gambo jea. tue pun dah sgt cukup meremang kan!

    actually, kita pegi tempat2 sunyi, gelap2 nie memang benda2 nie ada. cuma kita x nampak ngan mata kasar jea. ntah2 sebelah ko tue pun ada. wakakkakakaka

    heheheee ape2hal, kalo kita x kaco dia, dia tak kaco kite. jgn risau, baca apa2 yang patut dalam hati dan jadi kita buat2 *cool* (slang sivaji the boss ok!)

    BalasPadam
  11. @biqque:

    hahahhahahahh cepat cari laki ko!

    BalasPadam
  12. *bangun balik*

    seb beik ada kiki kat sebelah...

    BalasPadam
  13. @biqque:

    hahahahah ko nie memang klakar laaaaaaaaaaaa!

    BalasPadam
  14. makcik gemuk jln terbongkok...? hmm...

    ko anto pic ni n pic frasers tu ke mazidul aka penyingkap fakta. aku rasa diaorg mesti suka.

    BalasPadam
  15. @GB:

    diorang layan ke pun..kalo uncle seekers bole kot kan?

    BalasPadam
  16. @fatin:

    itula..buat2 berani jea nie..

    BalasPadam
  17. SALAM,
    APA ATAU SAPE TU ? KALAU DIA IKUT BALIK KE RUMAH, MACAM MANA ?

    BalasPadam
  18. @DatoLF:

    siapa itu memang saya x pasti..yg penting bukan manuasia..harap2 dia x follow saya kuar dari gua tue..

    BalasPadam
  19. Perg..aku beristigfar panjang bila tgk link kat Fraser Hill tu, serius seram weh.. aku ni dah la minat gak amik gambo, tapi sampai ari ni tak penah lagi la dpt snap benda yg pelik2.. (mudah2an takde la aku dpt snap/tengok benda pelik2 tu..amin)..

    Janji dia tak kaco ko sudah....

    BalasPadam
  20. seriooosssss meremang bulu roma...!!! tapi sana kan banyak perang dulu...

    BalasPadam
  21. @blueEwoke:

    mudah2han dia tak munculkan diri dan bole nampak dengan mata kasar kite nie..kalo tak memang larikkkkkkkkkkk :-)

    BalasPadam
  22. Dia pun nak tumpang masuk gbr.. atau kamera tuh mmg punya kapasiti pencahayaan tinggi nie hehehe...

    janji dia tak kacai oklah.. Teringat dulu ada sorg anak kwn akak yg terambil juga gbr entiti masa ambik gbr dekat Tower bridge london.. mmg jelas muka budak lelaki berkulit hitam.. rupanya bila study sejarah mmg kat jambatan tuh ada kes budak2 lelaki kena bunuh untuk upcara voodoo...

    Nasib dia membelakangkan ko kan.. kot ko snap dia tgh pandang muka ko camna ;)

    BalasPadam
  23. mas...penangan entiti tu...smalam i bace blog u..then went to sleep quite late jugak kt Busan...waaaa...tk leh tido..skrg kt JEJU..nk try ikut iti u...^^ wish me luck..cold gilerr ni beb...

    BalasPadam
  24. maszuber... ke mane kah? senyap je lately.. pegi travel pulak eh?

    BalasPadam
  25. @kak ina:

    naseb kite x nampak dia..huhuhuuu


    @riri:

    yup plus size entiti..

    @zurynn:
    enjoy your trip yea :-))))

    @kemang:
    sedang mencari diri sendiri..huhuhuuu

    BalasPadam