Isnin, 6 September 2010

PotLuckS

Ramadhan kali ini, aktiviti berbuka puasa di luar agak berkurangan kalo nak compare dengan tahun2 lepas. Bagus juga macam tue, bole save budget and fokus buat benda2 lain serta mengejar bonus2 Ramadhan.

However, ada dua gathering potluck yang aku pi dan tak bole nak miss. The first gathering adalah dengan member2 ex-uia. Venue kami mmg best kat tepi gallery kaed jea...memang sempoi tp best. Seumpanya kaed tue masih kami yg punye, padahal dah 6 tahun meninggalkan alam persekolahan di kaed, uia. huhu. mase potluck tue, aku chop bawak telur bistik dan nasik putih..heheh skil masakan tempatanku agak limited, so tue jea yang mampu dimasak..
 Potongan cili merah tue mmg over!

Potluck yang kedua adalah dengan teman-teman semasa bersekolah di sekolah menengah dulu. yes, kami masih rapat sampai sekarang dan ade routine activity almost everyweek. Walaupun ada dikalangan kami yg dah kawen, tp bile tang gathering..InshaAllah they try to make it. Utk potluck nie, since the theme was western food, so aku sediakan pasta bakar. Agak mudah actually wat pasta nie..cincai cincai jea asalkan ade tomato puree+segala macam cheese. Very fatty indeed!
jeng jeng jeng
...

......

.........

...................

 Sebelum ternoda..



lasagna by ayu
 Pizza by Ama
Choc Cake by Naju
Banana Split By Kiena
 hmm terliur tak?

14 ulasan:

  1. kiena like this

    BalasPadam
  2. banana split tu nampak sedap...

    BalasPadam
  3. memang sedap lyn..:))))

    kiena: mas like it tooooooooooooooo!

    BalasPadam
  4. emmy love this as well!!! (napelah aku xberada di tempat kejadian!) huhuhuhuhuhuhuhuhuhu.....

    BalasPadam
  5. hmm itu la emmy...napela ko nun jauh di chendering sinun..

    takpe next year masih ada..InshaAllah.

    :-*

    BalasPadam
  6. menyamfahh larr makk nih.. ihihi

    BalasPadam
  7. ahahaha

    jgn menyamfah2. bulan pose nie x baik tau huhuhuh

    BalasPadam
  8. ces! apasal puding aku and daging dendeng ayin n sambal udang tina n kek batik kish ko tak letak? huuuu~

    BalasPadam
  9. adusss fidde,

    sorry beb, aku tak terambik makanan yang lain. aku sempat amek yg aku punya sahaja- tue pun kat umah sebelum bertolak ke KAED. and mase malam tue mmg aku x bawak camera(tp bole lupe plak hp baru ade camera 5MPix yang bole diguna, deng!!). sungguh rugi tidak mensnap moment kite di kaed ari tiew..

    anyhow, ko ade snap tak gambar2 yg lain? meh bg kat aku aku edit attach balik kt entry nie..:))))

    BalasPadam
  10. xde. aku kan dah cameraless skrg. tunggu nak beli baru. gamba lain kat ayen tp dia malas upload. hahaha

    BalasPadam
  11. ohohoo
    tau takpe. Ayen tue tgh busy ngan thesis health facilities dia tue..x bole kaco..kang abis drawing kene cakor..

    BalasPadam
  12. how come i missed this post! hehehe nyuumm.. mas buat pasta bakar lagi mas.. :P

    BalasPadam
  13. @ ayu: InshaAllah, nanti aku wat lagik ek..

    @fiza: memang cedappppppp!

    BalasPadam