Selasa, 2 November 2010

Ketidakselesaan dengan Perut Hari Ini

Pic: Tiada kaitan dengan entry, @Meatworks Hartamas..di ambil oleh Ayen, the BDC.

Semalam start pukul 3 pagi..agak kerap aku ke toilet. Tak tau kenapa. Dalam masa 3 jam sehingga pukul 6pagi rasanya ade dalam 15 kali kot ke toilet. Terasa lain macam sungguh perut ini. So dalam pukul 8pagi tadi nekad mahu ke klinik. Akak Doc mengesahkan kena Diarrhea.

Doc tanya malam semalam dalam jam 8-10pm ada makan apa. Aku jawab jea la semalam memang makan di luar, Sate Padang. Doc inform kemungkinan dari makanan yang di makan dalam jam 8-10pm tue sebab jika kes diarrhea nie memang amek masa 6-7 jam selepas pengambilan makanan tersebut untuk ia bertindak. So dapat MC untuk hari ini. Tapi badan memang amat lemah..

Balik umah terus FB-ing kat geng lain yang makan bersama. Mereka semua memang tiada masalah yang sama. Mereka amat bernaseb baik. Nak ikutkan aku dah banyak kali dah makan sate padang itu sebelum ini dan memang takde masalah. Mungkin malam semalam perut aku nie terlebih sensitif kot. Doc kata bila dia "dengar" perut aku, dia kata memang agak aktif bunyi di dalamnya. Ngeee..

Anyhow, hari ini adalah hari untuk dating dengan Mr Tandas dan sesungguhnya hari untuk berehat..dan makan ini..

till next time..

18 ulasan:

  1. get well soon babe. kene la ko ber besfren dgn mr T tu untuk sementara waktu. huhuhu

    BalasPadam
  2. @temi:
    tenkiu..

    ingat hotel kuda :p (quote dr miss naju)

    BalasPadam
  3. @GB:

    sesungguhnya yes..penat dah nie. ubat cam tak "lut" jea wat masa ini. takpela bukan slalukan aku sakit cenggini..

    BalasPadam
  4. hah...sate padang tu dah x mesra dgn kau kkut mas...hehehehe...x per...rest dan makan ubat yer...moga perut kau akan ok esok...

    BalasPadam
  5. @lyn:

    entahle lyn, tp sate itu amat lazat..

    nways..tenkiu diatas doanya..

    BalasPadam
  6. T_T'

    dugaan kechil sahaje
    layankan aje

    lagipun bagus ape
    x perlu susah2 nk minum teh org kampung

    ala
    anggap je HARI CUCI USUS+KOLON

    ye tak?

    tapi kalau cirit birit mmg seriyes penat

    ko bancuh teh o pekat je mas
    minum masa panas

    try!

    BalasPadam
  7. @BDC:

    memang abis dia cuci ayen. the best thing is terasa kempis perut ini ;))

    nways, teh pekat aku dah cuba dah..so far ok dah..tp cam best jea kalo mc dipanjangkan sampai depavali..huhuhuhu

    BalasPadam
  8. kahkahkah

    dgn nawaitu tersebut,
    sanggupkah kolon dicuci setiap hari??

    renungkan.

    BalasPadam
  9. @BDC:

    of course dat part must put aside...

    be a pretender..hahhaha ;)

    BalasPadam
  10. hope u r ok today dear sis... jgn berboifren ngan Mr T lama2...

    BalasPadam
  11. cuti sebab sakit..memang tak terasa cuti tu..huhu

    BalasPadam
  12. ala sian die.... erm bro jauh nk teman jagakan

    Regard,
    BroFramestone Blog
    @ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

    BalasPadam
  13. @cik fiza:

    huhuhu contract dating dengan Mr T semakkin tamat. teh pekat memang berkesan..

    BalasPadam
  14. @azuan:

    itu la..memang tak best kalo cuti tp badan lemah..

    BalasPadam
  15. @broFramestone:

    huhu jauh sgt..

    BalasPadam
  16. bahaya nih kak.. bunyi smpi dlm perut, hormon dah naek tewww.. cepat2 kawen nih.. ngeeeh

    BalasPadam
  17. @en_me:

    huhuhu..bab kawen nie x dapek nak predict la en_me. The time will come when its meant to be..

    BalasPadam