Isnin, 1 November 2010

Sate Padang Kg Bharu

Ini adalah Sate Padang. Memang enak dimakan dengan kuah yang harus banjir. Memang glurp.. Sate Padang ini telah diperkenalkan oleh teman baikku Ayu yang sememangnya penggemar makanan dari seberang ini. Yang sedapnya adalah kuahnya la. Seminggu sekali mesti terasa nak makan. Jadinya, apabila temanku Ayu mengajak untuk menikmati sate padang di kpg bharu lepas magrib tadi, terus aku kata mahu join. Di samping bole catch up on gossipping ;). Thanks to Ayu, Kak Raina dan Ian di atas masa yang diluangkan.

Nways sate padang ini memang sedap. Especially di Kampung Bharu KL.

p/s: Hari ini dapat satu surat dari PICC. Dapat Baucer Penghargaan di atas aduan awam yang aku pernah buat sebelum ini. 2 vaucher makan di Palace of the Golden Horses. Macam tau jea aku ini kaki makan. Tapi..
.
.
.
.
nways, terima kasih diucapkan kepada pihak yang berkenaan...

20 ulasan:

  1. Kat Kg Baru kat sebelah mana sate Padang tu? Boleh juga saya cuba satu hari nanti sbb tak pernah cuba sate Padang.

    Wah untung dapat voucher utk aduan tentang kwsn larangan merokok di atrium tu ek. Bagus juga PICC ni.

    BalasPadam
  2. @Tuan TB:

    tempat nya di jalan raja alang, nama Restoran Mawar. Dekat simpang 4 traffic light depan Kg Bharu Medical Centre tue belok kanan.

    memang sedap sate padang kat situ.

    yup, voucher penghargaan tue bagi aduan aktiviti merokok di atrium picc tue..

    BalasPadam
  3. bestnyaaaaaaa sateeeeeeeeeeee!!!
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

    aku sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!

    bila nak ajak?

    anyway,
    bestnyeeeeee dpt voucher mkn!!!

    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

    BalasPadam
  4. sodappnyerrr.. xnak ajakla tewww.. uhuhu

    BalasPadam
  5. awat satay die cam lagi besar dari satay kajang huhuhu

    amboi.. nk komplen jugak leh he..23x

    tapi kenape ek...??

    perlukan teman..?? hubungi la bro he..23x

    Regard,
    BroFramestone Blog
    @ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

    BalasPadam
  6. @BDC:

    bila nak ajak? aku kasi terus la kat ko. vaucher utk 2 tempat makan yang berbeza. satu aku ingat nk kasi kat temi. satu kat ko. setiap vaucher adalah untuk 2 orang.

    BalasPadam
  7. @en_me:

    agak sodap la..tp ari ni saya mc la plak sebab diarrhoea. tah ape yg tak kena. dah berpuluh kali dah makan satey sedap tue. ok jea sebelum nie..

    BalasPadam
  8. @bro framestone:

    mungkkin dalam gambar jea kot. real life sate padang nie lebih kecik dari satay kajang kita. yg sedapnya kuah dia la..

    BalasPadam
  9. voucher yg ko dpt tu menggalakkan aku utk buat aduan juge la. nanti aku nak cari isu. hahaha..

    restoren mana sate padang tu? aku hantu sate. aduh....drooling sudah!

    BalasPadam
  10. @GB:

    heheee. buat dgn niat utk kebaikan :)

    restoran mawar di jalan raja alang. dekat ngan traffic light depan kbmc, simpang empat tue amek kiri.

    satepadang dia memang sedap..

    BalasPadam
  11. sate yang aku suka ada kat sentul la mas...sate padang nie x berkenan sangat...

    BalasPadam
  12. nak mengadu jugak la.
    sbb nak makan free..ngeh ngeh ngeh

    BalasPadam
  13. Wah! untung badan...mkn free

    BalasPadam
  14. @lyn:

    o yeke..kat sentul satay yang macam biase ke? actually x semua orang akan suka sate padang nie. Mak aku pun ureng sket ngan satay padang nie..tp yg lain ok, suke jea..

    BalasPadam
  15. @ummiross:

    hmm memang sedap pun..

    BalasPadam
  16. @akak gorjes:

    bole jea, jika aduan itu membawa kepada penambahbaikan sesuatu perkara :)

    dan saya percaya picc begitu menghargai setiap aduan yang mereka terima.

    BalasPadam
  17. @kak CT:

    huhu..agak untung juga, tp saye x biase la kak..

    bila ada rasa was was, lebih baik dijauhkan..

    BalasPadam
  18. oh kuah ek yg sedap.. jadi la kan

    pe kes sampai skit prut tue ek

    Regard,
    BroFramestone Blog
    @ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

    BalasPadam
  19. @bro:

    naseb tak baik ari tue..takpe..next time datang minta free 2 set kat tokeh tue sebab derita sehari angkara sate tersebut semalam.

    BalasPadam