Jumaat, 12 November 2010

Kembara Perth and the Western Australia - Part 5_Vol. 3_Margerate River Town

Entry Kembara bersambung kembali. Entry sebelum ini adalah pengalamanku di Augusta sehingga jam 12.30 tengahari pada hari ke enamku di Australia Barat. Cuba click sini.

Selepas puas melihat gelagat ikan paus sambil pening-pening lalat, kami terus meneruskan perjalanan ke Cheese Factory di Margerate River. Ketika itu hari sudah tengahari dalam pukul 1 lebih. Tidak banyak gambar diambil semasa di Cheese Factory ini selain sibuk merasa jenis-jenis cheese yang ada. Memang sedap bagi penggemar cheese sepertiku. :)

Selepas itu kami terus ke Margerate River Town untuk berjalan-jalan di sana. Terima kasih kepada teman-temanku Emmy, Naju dan Akil sebab consider permintaanku untuk mengexplore pekan tersebut. Diorang nak ikutkan nak terus ke Chocholate Factory tapi aku merayu untuk singgah ke pekan sekejap barang setengah jam. Bukan apa, aku rasa pekan itu sangat unik dan masa kami pergi sebelum ini hari dah senja dan banyak kedai sudah tutup.

Sesampai di sana, maka berjalanlah kami mengeksplore pekan itu.

Restoran Rasas: Taste of Asia. Orang Malaysia kot yang punya

Peaceful and clean.
Commercial centre. Sunday market juga dibuat di sini.
 
Anybody interested to migrate?

Standard of signboard. Sama aja semuanya.
An elite residential area..

Aku suka tang ini, enough space for the bicycle way etc
 
Variety kind of accommodations provided. From caravan, backpackers, cottage etc. Tips: bole try Riverview Tourist Park sebab dalam tue semua jenis ada and yes, beautiful scenery as well.

Kami spend masa di sini dalam setengah jam dan selepas itu kami terus ke Chocholate Factory..

to be continued..

11 ulasan:

  1. alahai mas...banyak nya entry kau pasal perth nie...tp x per...aku seronok tgk kisah travel kau...

    BalasPadam
  2. mmg lawalah pekan ni. ni yg buat aku nak backpack dan gi jalan2 ni...!

    BalasPadam
  3. kak mas da penah dtg sini ke? bestnyaaa tgk kak mas travel. saya suka jalan tapiiii mana lah lepas anak manja ni pergi berkawan2 ke luar negara. hahaha

    BalasPadam
  4. ammvoiii.. demand buat rayuan ghitewww.. ehehe

    BalasPadam
  5. @lyn:
    memang banyak lyn, x abis2 lagi..lembab sungguh utk aku menghabiskan kembara perth neh ;)

    BalasPadam
  6. @GB: memang sweet town ini. peaceful...

    BalasPadam
  7. @yaty:
    ha ah ari tue akak ke sini..ade peluang, digunakan sebaiknya. :)

    takpe, nanti kalo awak dah kawen, bole la ajak husband ke sana. Waktu tue mak awak x kesah kot dah ade org tulun jagekan..:)))

    BalasPadam
  8. @BDC:

    heheeeee, jom next year..?

    BalasPadam
  9. bestnya tengok pemandangan di sini.
    sangat berbeza dengan malaysia.

    BalasPadam