Terima kasih daun keladi kerana mengikuti...

Ahad, 26 Disember 2010

Taska Al Tabiya, Taman Melawati


Ahad minggu lepas aku telah dijemput oleh seorang teman, Nurussaadah Mokhtar untuk menjadi volunteer bagi Open Day taska yang sedang mula untuk dioperasikan. Teman aku nie merupakan teman semasa aku belajar di UIA dulu dan kali terakhir kami berjumpa bulan Jun lepas semasa kenduri kawen teman studio yang lain.

Being a mother of two and waiting for the third child soon in february , together with her passion on child development, aku kira adalah di antara sebab mengapa dia menceburkan diri dalam bidang ini. Bagi sesiapa yang mempunyai anak berusia 2 bulan hingga ke empat tahun dan sedang mencari taska bagi pembangunan minda anak2 anda, tempat ini adalah amat seswai untuk dicuba.

Terletak di Taman Melawati, Rumah Lot Tepi bernombor 200, di Jalan I 8 ini amat sesuai dijadikan taska kerana kawasannya agak lapang dan selamat.

 Play Area, peralatan permainan yang bersesuaian akan diletakkan kemudian.
 Inside the Taska
 Introducing Hamza, he's grown up so fast!

The principle, Nurussaadah and her beloved children.
 Ok, ini adalah hasil kerja Eidel Weise and Aunty Mas ;)


Introducing, Eidel Weise

 Among parents who came.

 Interested to join the train?
Untuk pertanyaan lanjut, boleh berhubung terus dengan temanku ini,
Nurussaadah Mokhtar,
Tel. no: 017-6734757 / 03-41060306
Di mana?
No. 200, Jalan I 8, Taman Melawati.

25 ulasan:

  1. interesting!

    good job mas!
    good job saadah!

    BalasPadam
  2. kan?

    nanti kalo ade member2 ko area melawati yang sedang mencari taska, ko war-warkanlah kat saadah nie..:)

    BalasPadam
  3. mas lambat buat entry la, akak baru je register anak akak khamis lepas.thn depan maybe....

    BalasPadam
  4. o yeke..takpe, in case kalo tmpt yang sudah di register itu x best, bole contact member saya nie. :)

    BalasPadam
  5. additional info:

    kawan saya ni dia memang fulltime dalam menguruskan taska comel nie dan dibantu oleh 4 org staff yang lain. Akan mula beroperasi tahun depan Year 2011.

    BalasPadam
  6. bagusnya kawan ko nie mas...buka taska sendiri...apesal x buka kat johor...leh htr qistina...

    BalasPadam
  7. @lyn:

    huhuuu, yg tue ko kene tanye member aku sendiri :)
    skang nie memang fokus dia untuk monitor pembesaran anak dia especually dlm kkecerdasan minda. nanti kalo dh established, mungkin dia bukak cawangan di jb plak kot..:)

    BalasPadam
  8. saadah mmg sesuai bukak taska ni. :)

    kat johor ada taska juga. boleh tanya madam amira. kalau lyn berminat kite boleh bagi contact. mdm amira tu lecturer GB dulu.

    BalasPadam
  9. @GB:

    tue la dia memang seswai..

    BalasPadam
  10. to mas:mak ai lentiknya bulu mata baby hamza tu. jeles tgk.

    oopss sorry comment tiada kena-mengena dgn taska plak..

    BalasPadam
  11. @noreed:

    memang bulu mata dia sgt panjang dan lentik. manja pule tue dengan mama dia. A beautiful boy, MashaAllah..

    BalasPadam
  12. korang ingat tak cita2 salah sorang mmbr kute buka taska then reramai hntar anak kite smua kt dia...hahaha, saadah, nnt kalu anak aku dh cukup umur tuk dihntr for socializing, ur taska will be one of the option...
    me too support child development as well breast feed..kepada kekawan, niatlah di dalam hati to feed ur child with ur own milk till the lil one 2 years at least...

    BalasPadam
  13. aku ingat mende tue, tp yang bercita2 nak bukak nursery dulu adalah munie..siap predict lagi, mase dalam nursery tue anak siapa yang akan kene buli dan siapa yang akan menjadi pembuli. ;p

    adus..kenangan..

    BalasPadam
  14. taska paling teruk pernah dimasuki. Bukan taska yang teruk, atau pengasuh yang teruk...tapi owner taska yang teruk..sungguh tidak bertanggungjawab dan mementingkan diri sendiri

    BalasPadam
  15. btw taska ini tidak berdaftar dengan JKM. Owner juga tidak prihatin terhadap keperluan parents dan staf. Main lepas tangan. This is my true experience.

    BalasPadam
  16. @Anon:

    sorry di atas apa yang anda rasa. tetapi, ada satu soalan di sini,

    On what basis ur judgement been made? if your statement is valid and honest, feel free to contact me via emel, masz_overmars11@yahoo.co.uk

    terima kasih kerana menjenguk.

    BalasPadam
  17. hai...taska ni dah berdaftar ke??kalau ya,i nak hantar beby i 9 month kat sana...

    BalasPadam
  18. @wanie:

    i x sure sudah didaftar atau belum. by right should register already.

    why dont u ask the owner herself, Tel. no: 017-6734757 / 03-41060306

    :))

    BalasPadam
  19. assalamu'alaikum akak,

    saje duk belek2 entry lama akak dkt sini . follow your blog sejak akak duk plan nak ke korea hr tu..

    saja tinggal komen dkt sini sbb, hehe... kawan akak ni pernah jadi lecturer sy time dkt matrik uia dulu... comel anak-anak miss saadah. last dgr pasal dia ialah waktu dia kawen (err..zmn hulubalang melayu punya cerita)

    salam kenal akk!

    BalasPadam
  20. @littlenailofar:

    salam kenal :-)))))

    BalasPadam
  21. Assalamualaikum,

    Taska hanya utk kanak2 sampai umur 4 tahin je ke? Anak-anak berumur 5 - 7 tahun x diterima ke?

    BalasPadam
  22. Taska ni ejaannya Al Tabia.Susah nak search dlm internet. Minta owner buat facebook page la senang ibubapa nak tgk.

    BalasPadam
  23. Masih wujud kah taska ni? Sedang mencari taska untuk anak 6 bulan..

    BalasPadam
  24. Assalam..masih buka lg ke taska ni? Kalau ye, minta tlg call sy 0173354763. Sy sedang mencari bbysitter tuk ank yg bru nk msok 6 bln. Tq

    BalasPadam