Sabtu, 24 September 2011

Korea Backpacking Daily Shot : Day 5

On top of Mount Soerak!








Perjalanan ke sini mengambil masa 3 jam dari Seoul. Namun bila berada di atas gunung ini, terasa sangat berbaloi. Kalau masa winter, gunung ini akan dilitupi dengan salji ala-ala dekat Swiss.

Geram!

21 ulasan:

  1. YA ALLAH mAS!!! cantikkkkk sunguuhhh!!!!!

    BalasPadam
  2. @kemang:

    ko kena sampai sini kemang. memang cantik...

    BalasPadam
  3. @bdk2:

    make sure ko pegi soeraksan november nanti tau!

    BalasPadam
  4. @GB:

    cantik pemandangan dia fid!

    BalasPadam
  5. pengalaman yang paling indah dalam hidup kalau akak dapat merasai suasana tu. akak suka alam semulajadi.

    BalasPadam
  6. @cik Ina DDC:
    suasana dia macam atas gunung kinabalu...hmmm best..

    BalasPadam
  7. @norh:

    atas nie memang best..:)

    BalasPadam
  8. ala...time saya pegi nanti mesti tak sempat jumpa snow juga...sbb pegi awal dec huhuhuhu...ni akak mendaki sediri ke ada cable car

    BalasPadam
  9. Simply breathtaking!!

    ps: dtg aja ke majlis gathering blogger tu Mas...masa tu lah kita nak kenal each other :)

    BalasPadam
  10. mas, nti ko share ye camne nk sampai cni. aku tah sempat ke idak pegi sini..sbb tak clear la route ke sini

    BalasPadam
  11. @eka:

    kalo kat sini, awal december dah ada snow kot..

    nak naik atas nie, memula naik cable car dalam 5 minit then trekking dalam 20 minit utk sampai puncak. sgt senang!!!!!

    BalasPadam
  12. @daddy z:

    yes definitely, breathtaking!

    alright, inshaAllah saya join gathering kali ini! :)

    BalasPadam
  13. @h4ni3:

    dgn cable car and naik bukit dalam 20 minit selepas itu..senang jea. nenek kat sana steady jea naik gunung nie...

    BalasPadam
  14. @fatt:

    alright, not a proble. nanti aku share detail macammana mahu sampai sini. ko lame kat sane, sempat InshaAllah ke sana. lagipun, xdela jauh dari seoul..

    balik KL nanti aku karang :)

    BalasPadam
  15. wow! best n sonotnya...akk panjat gunung? tgolek dok!!! hahaha

    BalasPadam
  16. hai mas,

    sy nk tny sikit psl mt seorak ni...mas pegi sendiri2 atau pakai tour guide? boleh x bgtau cmne nk ke sana....?fyi, i'll be in seoul end of this month n memang nak sangat pegi mount ni sbb masa tu tgh peak time fall season....

    thanks,
    Yana

    BalasPadam
  17. @yana:

    hari tue saya pegi sendiri, naik express bus dari seoul. i will elaborate in my next entry. or for now, maybe u can refer to my previous entry about how to get there:

    http://theponderofme.blogspot.com/2011/05/pre-koreabackpacking-5-accommodation-at.html

    BalasPadam