Ahad, 19 Februari 2012

Once Upon A Time In Universal Studio Singapore 3

Entry sambungan dari SINI.

Keluar dari Rapid Adventure, kami masuk balik The Mummy Ride. Beratur untuk naik ride ini kali kedua, que nya tak berapa panjang. Jadinya memang lagi best lah! Abis ride, memasing tgk balik gambor, hahahahaa expression masih sama dengan masa first time naik sebelum neh!. Kesimpulan: The Mummy Ride kena masuk jika sampai USS!
i know, i love KL the most! but BETONG is pretty  COOL!
Dari The Mummy Ride,  aku nampak pule THE BIG ROLLERCOASTER, The Battlestar Galactica! Alright, aku memang sangat suka lagi gila kalo bab2 roller coaster besar neh. Terima kasih sangat2 kepada korang yang memang best sangat akhirnya mahu naik bendalah nie. Walopun memasing kecut perut, termasuklah aku neh, tapi dengan gigih naik juge. Really appreciate it and I LAP YOU ALL!!!. Shahrule and the gang naik menda nie berkali-kali. gila ahh ;p

Dari Rollercoaster, kami lalu di depan The Transformer Ride. Adik Icam kita request nak naik lagi benda ni. Well of couse ahkak2 dan abang2 nak masuk lagi jugek! heheee, officer yg jaga que dah calling for the last ride, so kami ingat mungkin tak ramai orang yang que. Nampak dari luar memang x da orang pon..Bila que dah masuk dalam sikit, barulah la tahu betapa panjang lagi que rupanya. aiseh, 30 menet okeh nak beratur lagik. memasing memang gigih! Kesian CIk Ro tunggu kami di luar untuk jaga beg. Cik Ro, JASAMU DIKENANG!  Naik The Transformer Ride untuk kali kedua nie, keterujaannya masih sama dengan the first attempt. MEMANG BEST DAN TIDAK TERKATA. A-MUST-TRY-RIDE if u go to USS!!!
the last pix before rollercoaster ride. the kena tegur soh bawak kluar camera!

monorel rail

Selesai The Transformer Ride, kami terus decide untuk balik ke Vivo City, di mana ada dari setengah team dah sampai ke sana. Perut pun dah sangat lapar. aku makan coklat sedap yang kak COCO bawak dari kenduri kawen semalam jea masa lunch tadik. so pankreas memang agak menggigil dah mase tue, nak MAKAN!! Sampai di Vivo City dengan menaiki monorel, kami terus ke food court dan makan. Aku order noodle, dah tak ingat dah namanya apa, tapi memang sedap!
padat even at nite!

sedap sunggu noodle ini!



Selesai makan, maka bermulalah moment yang sangat memeritkan bagi rombongan Cik Ro di Temasek ini!


at this point of time, we still have no clues on what will happen next..

 to be continued!    


related edition:


                               

22 ulasan:

  1. Balasan
    1. takde sape bole celen ko abg john!!

      Padam
  2. Post on 19 feb, but john comment on 18 feb????? Ok, tu tipu tawwwww ~masMZ

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehee

      aku pon x sure masmz, tah macammana time setting aku boleh larik. dulu x macam nie. lagi satu aku punye comment box nie, bole reply2 plak cenggini. PELIK!
      ke aku yang memang darat tak reti ubah setting dia? hihihi next time korang tulun betulkan okeh!!

      Padam
  3. mana itu abang john?
    kata kije..
    nih pesal leh komen2 plak?
    nak first??
    cissss...!!!

    maszuber...lagi citerrrr lagi wehhh...
    nak tengok keadaan 'anak jutawan sengaja cari jalan susah' di temasik
    heheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. tunggu!!!

      saya akan try abiskan sebelum ke jogja khamis neh. okeh!!

      Padam
  4. omg!!! aku abg ke??? hellloooo...hahahah ;p

    BalasPadam
    Balasan
    1. kui kui kui,

      ko patut berbangga john oiii ;))

      ps: saje nak mensulungkan ko dikalangan travelholics walopun ko yg faling mude!

      Padam
  5. memang best lah trip ni.. apo yang memeritkan tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. heheee yg tue kena tunggu next entry,

      perit, pahit, mentally-physically tortured..oh dear tp kenangan sungguh! ;)

      Padam
  6. tuan tanah tatau camne setting leh lari/tukar ke? hahahaha lawak la ko ni!

    BalasPadam
  7. apesal aku lmbt dpt update notify entry nih! nk first okeh!! gambo first tu comel sgt!

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehee itu gambor far far away yang terlebih kaler oren,,:)))

      Padam
  8. follower ke 178 datang mendaftar :)))

    salam kenal

    memang best kat USS kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha ah, memang best kak :-)

      tenkiu sebab singgah ke sini!

      Padam
  9. akak tak naik ride yg mcm2 itu sbb peknen.
    nak kena pegi lagi nih!

    BalasPadam
    Balasan
    1. sayangnye x naik. memang kena datang lagi skali nie kak!!

      Padam
  10. mcmane cawan bleh miss entry ni?! ishhhh.. dh tak dapat 1st!.. ha haa..

    alaaaa knapa entry nye pendek2! gigit jari!

    BalasPadam