Rabu, 23 Februari 2011

Mahu ke Bali tetapi sangkut ke Jogja-Jakarta-Bandung

Malam semalam mencari-cari tiket promo ke Bali. Cari punya cari dapat tiket pegi balik ke Bali RM118. wow. amat lumayan, tapi bila masa nak bayor, error pule. hmm hangin sungguh den. ada sedikit perasaan frustrated.

Carian saja-saja diteruskan dengan mencari destinasi lain. Jogja? Bila tgk return tiket ke Jogja without luggage RM35. Ini lagi lumayan. Poppp. hehe Dapat booked dengan sukses.

Sejenak kemudian terasa 7 hari di Jogja amat lama. Jadi aku kembali mencari destinasi lain yang boleh dikunjungi dari jogja. Cari punya cari, hanya flight ke Jakarta yang ada dari Jogja. Harga return ticket rm66. Menarik juga. Dari Jakarta nanti boleh jenjalan ke Bandung. Maka booked la jua dengan suksesnya. Penerbangan adalah bulan Februari. huhu Februari tahun depan la tapi, 2012.

Konsep pengembaraan mungkin bukan backpacking untuk kali ini. Kerana mak dan ayah turut serta kali ini. Hmm.. kena 'observe' sket. ;p

Tidak sangka akan sampai ke Jogja lagi, InshaAllah. Khidmat Ayu+Hendra+Mas Dhani akan diperlukan :)

Cumanya,

Anybody ada kenalan/kawan yang bole nego dengan harga TERBAEK bagi ground arrangement bagi Jakarta-Bandung utk 3 hari 2 malam?

17 ulasan:

  1. -u try lah MAS Get A Deal...kalau ada promo utk ke oversea.Bulan 6 tahun lepas saya pegi Bali naik MAS, lagi murah dari AA.

    -saya dah beli tiket ke Perth, Oct depan. Tiket ke Australia byk murah antara Sept-Oct 2011. Cuba try

    BalasPadam
  2. OMG what is this?
    saya tidak boleh sewenangnya plan cuti-cuti sedemikian?
    kalau mase tu mase buka tender?
    oh!

    BalasPadam
  3. vahh... vahh...
    setahun lagi tu!
    jangan sampai terlupa sudah... ekekeke

    BalasPadam
  4. Jakarta - Bandung.. bisa di atur buuu :P

    BalasPadam
  5. @daddy ziyyad:

    itula..sabar betul saya tgk tiket pi melbourne tadik..adoi...

    BalasPadam
  6. @redTupai:

    kalo kene bukak tender, ko pass la kt org lain..

    BalasPadam
  7. @h4ni3:
    itula...harap2 x de aral melintang bila tiba masanya..

    BalasPadam
  8. @ayu:

    wah ini berita baik neh..bisa ya bu'!

    BalasPadam
  9. Kalau akak nak tunggu tahun depan , mahu tak sabar.kalau bab berjalan memang cam tu. makcik tak pernah pergi lagi, cuma anak perempuan akak je ke Bandung Bulan 10 tahun lepas.kain kat sana murah, tapi anak akak cakap dia tak boleh masuk ngan makanan kat sana, banyak perasa.

    BalasPadam
  10. wah mas...jalan2 sakan kau yer...best betul la...

    BalasPadam
  11. aku mahu buat mcm tu tapi kalau plan ahead mmg tak dapat nak dibuat. sebab aku kuli je kat sini. huhuhu~

    BalasPadam
  12. @kak Ina DDC:

    kena tahu tempat kat mana nak makan. saya suka makanan padang!

    BalasPadam
  13. @GB:

    bole jea GB. ko plan la awal2..

    BalasPadam
  14. Assalamualaikum Wr Wb,

    Previously I ‘m sorry if Mr / Mrs less pleasing of this comment. Warmest greetings, my name Jati introduction of Ganesha Jogja Tour & Travel. We are a tour company particularly in the Jogja vacation. If Mr / Mrs want go to Jogja please don’t hesitate to call (+62 85104919010) or whatsapp me (+628985101301). Free for ask.
    In addition Jogja package, we also serve other destination (Solo, Dieng, Bali, Lombok, Bromo, Surabaya) Tours. If Mr / Mrs have low budget, we also provide car / van / bus with special price.
    Here is a sample Jogja Tour:
    4D3N Jogja Tour (FULL BOARD / ALL IN)
    Kasongan (pottery production), parangtritis beach, Manding (leather arts), Borobudur temple, Merapi lava tour (exploring the rest of the Merapi eruption using jeeps), chocolate Kotagede, Mataram Kotagede Mosque (oldest mosque in Yogyakarta), Kotagede silver handicraft center, Kraton (Sultan's palace), Castle watercastle, cave tubing Pindul Cave, Indrayanti beach, Bukit Bintang
    Price start from: RM 482
    All package types include:
    • Private Car AC (Toyota Avanza / Grand Livina for 2-6 pax, Isuzu elf 11 seats for 7-11 pax, Isuzu elf 16/17 seats for 12-16 pax, medium buses 31-33 seats for 17-33 pax, bigbus 44-54 seats for more than 33 pax)
    • Hotels 3 nights * 2 / * 3 / * 4 (+ breakfast)
    • Driver
    • Driver Meals
    • Parking fees
    • Tour guide (by request)
    • Entrance ticket is stated in the itinerary
    • Dinner and lunch based itinerary
    • Documentation (by request)

    Exclude:
    • Airport taxes
    • Personal expences (laundry, pulse, shopping etc.)
    • Additional menu for dinner / lunch (if included)
    • Driver, driver's assistant, guide tips (optional)

    Note:
    Prices are subject to change at any time
    Prices are not valid for high season

    Many more other package such as Jogja + Solo, Yogyakarta + Dieng, Semarang and Yogyakarta etc. Please do not hesitate to give a call to me at +6285104919010 / whatsapp me at +628985101301 (FREE). Many thanks for the attention.

    Wassalamualaikum Wr Wb

    BalasPadam