Selasa, 10 Mei 2011

Islander: Bermain bersama Nemo!

Kali ini punya trip, aku sewa underwater camera dari resort. Sebab itu, banyak gambar dari dalam laut boleh diambil. Video pun ada!!! 

Terlalu banyak video yang telah kami record, tapi aku share pengalaman bermain dengan nemo jea la. Nak ikotkan nemo nie sejenis ikan yang tidak takut langsung dekat orang. Bila dok dekat2 dengan dia, bole pula dia dok nak mematuk kat mask kita. memang comel.


Satu lagi, nemo nie tak boleh hidup jauh dari terumbu karang dia yang lembut tue. itu la tempat tidor serta perlindungan dia dari di makan ikan-ikan besar yang lain.

Anyways, maaf yea..masa video yang diambil di bawah itu sangat sekejap. Nafas tak panjang untuk aku tahan bila berada di bawah sana. Agak susah untuk menyelam turun ke bawah tu. Aku bukannya pro sangat. Kalo ade tong gas oksigen, lain la cerita kan. :)

20 ulasan:

  1. belikan fridge magnet.nanti saya bayar.

    permintaan serius ni.

    BalasPadam
  2. 'kalau ada leng chai, lain cerita' hahaha

    BalasPadam
  3. sronotttt nmpak! caya la mas nih...

    mas, akak ni sweet 17 + sweet 20!

    BalasPadam
  4. @bujal:

    lor bujal, i dah sampai KL baru pesan ka..? x dapek den nak tolong..

    BalasPadam
  5. @ayu:

    hohoho dia dah tolong banyak maaa recordkan video tue..;)

    BalasPadam
  6. @kak SSL:

    takpe muda lagi tuh.., anak pun dah besar2 kan..

    BalasPadam
  7. fuiyyooooo.... best tu...



    aku berenang pon tak tau... huhu..

    BalasPadam
  8. Bestnya best, dapat selam ke dasr laut.cantikan terumbu karang.

    BalasPadam
  9. @abg jonni:

    mari join kelas berenang saye ;)

    BalasPadam
  10. @kak Ina DDC:

    cantik terumbu dia kak, cuma ada juga yg dah nak mati. kesian..

    BalasPadam
  11. bestnyeeee.....Bain tak pernah lagi menyelam jumpa nemo. ^_^

    BalasPadam
  12. kalau tak pandai swim bole buat snorkeling ke?

    BalasPadam
  13. waaaaa.... nak g gaaaak!!

    BalasPadam
  14. @bain:

    kena carik tempat mana nemo lepak baru dapat jumpa dia..

    BalasPadam
  15. @akak gorjes:

    boleh sangat kak, cuma akak kena pakai life jacket. masih boleh snorkelling di permukaan air.

    BalasPadam
  16. @GB:

    sedap, macam daging arnab yg digoreng ;)

    BalasPadam
  17. @khairul:

    pi la sana, macam2 ada..

    BalasPadam
  18. aisehh kat ofis xleh men 'awaktiub' lohh.. uhuhu

    BalasPadam
  19. @en_me:

    memang la, haram tuh ;)

    BalasPadam