Isnin, 9 Mei 2011

Islander: Deep Down under..

Apabila aku di sana..
glup glurp..



mereka sangat cuteee!!




ever thinking what was under the deep blue sea..?
lets find out!





oh the corals.
p/s: for this trip, i dont vomit, not even once. lifetime achievement bagi pemabuk laut sepertiku. mungkin sebab tertelan banyak sgt air laut kot?

aku pencinta laut tegar..

20 ulasan:

  1. u go k.mas. bestnya snorkelinggggg. uwaaaa

    BalasPadam
  2. kalau pencinta laut tegar kena ada lesen diving baru lengkap. nak amik tak? aku tgh planning ni..tgh kumpul org

    BalasPadam
  3. @minah:

    pegi jea, abis blajar nanti ek

    BalasPadam
  4. @fatt:

    wuhuuu! agak tegar walau penah lemas sebelum ini..

    aku dah cuba discovery scuba last year, memang best. memang plan nak amek lesen tahun ini, tp duit plak x cukup sebab agenda tetiba yang lain, kena simpan utk itu.

    tahun depan memang aku nak amek lesen nie. dalam bulan mei tahun depan kot. dekat redang kalong, memang agak mahal kalo nak banding dgn lesen dapat dr redang, tp coral dia memang lagi cantik. banyak spot2 cantik. jom??

    BalasPadam
  5. alahai..rindu redang.. :)

    BalasPadam
  6. syok giler...aku nie tak pandai berenang la mas...jealous tgk kau scuba diving...

    BalasPadam
  7. Kat mana ni?
    Sangat jeles Ok...:P

    BalasPadam
  8. @norh:

    pegila sana, best kan?

    BalasPadam
  9. @lyn:

    berenang bole di-belajar-kan. sronok tau main kejar2 dengan ikan..:)

    BalasPadam
  10. @daddy Z:

    di redang island :)

    BalasPadam
  11. ko penah lemas ke? camne leh lemas tu? ko ada basic skill berenang tak? klu tak better amik.

    ekceli aku plan nak buat thn ni, kalau jadi awal bln 7..kalau lah jadi :P

    aku dapat price below 1k..below 800rm to be specific. pakej yg ko dpt tu brp? including penginapan ke? ada pool session tak?

    kalau aku tak jadi buat OW thn ni, aku join ko tahun depan ok! :)

    BalasPadam
  12. bestnya mas, makcik suka kalau pasal laut ni. cuma tak pernah ke dasarlaut.kalau atas laut memancing selalu lah dulu.laut mengujakan.

    BalasPadam
  13. @fatt:

    aku lemas tahun 2007 dulu. mase tengah layan ikan kat bawah laut tue, tetiba mask aku masuk air plak. Panic terus menggelupur. Di samping dah agak pancit petang tue. Nasib baik sempat naik atas ke permukaan untuk jerit "tolong" dan ade life guard yang nampak..naseb baik..

    lesson learnt: kalo jadi apa2 bila kat bawah tue, jangan sekali2 panic. terus semua skill berenang aku hilang mase tue. series.

    below rm800? series murah tue fatt. kat mane ko dapat tue? Tioman ke? kat tioman memang murah lagi sebenarnye.

    yang aku tanye nie di redang kalong, pakej termasuk accommodation and makan minum segale. OW course dalam rm1400. ade pool session di KL as dia ada dive centre di jalan universiti. so bole blajar di sana dan akan ke redang utk sambung belajar dan dive dalam laut.

    BalasPadam
  14. @kak Ina DDC:
    terumbu karang serta ikan-ikan di bawah sana begitu menerujakan. pasal tue saya sangat suka!

    BalasPadam
  15. aku tumpang tengok pic je mampu, sebab aku alergik air laut!

    BalasPadam
  16. @GB:
    sensitip nye ko.

    lenkali jom ikot aku.

    BalasPadam