Jumaat, 20 Mei 2011

Perth Itinerary untuk Daddy Ziyyad & Akak Gorjes!

Atas permintaan Daddy Z, aku share itinerary aku masa pergi Perth tahun lepas. Kalau rasa begitu padat, Daddy Z bole omit mana2 yang perlu yea. Kalo pergi Perth nie, memang tak cukup kalo hanya pergi bandar dia jea. Boleh jalan jauh lagi ke Cervantes(Up to the North), Albany dan Augusta-Margerate River (To the South). Memang agak kampung kawasan2 itu, tapi CANTIK BANGAT!

Click to enlarge

ok Daddy Z? harap-harap entry ini dapat membantu apa-apa yang patut. :))

Untuk detail kembara bole tengok post2 yang telah di Tag 'Australia'. 

Alamak, sebenarnya Entry-Entry Kembara WA itu tak habis lagi. 

Whoaps, Ya Ampun, tengokla, perlu ade mood bila nak sambung menulis pasal itu. InshaAllah, nanti saya sambung yea. :)
 
p/s: Detail costing dah ilang dah failnya. tapi yang penting total cost untuk kembara WA saya ini untuk kesemunya:

flight tix+accomodation+makanminum+transportation+shopping= rm 2700.

:))

16 ulasan:

  1. wah tak lama lagi dady ziyyad nak ke perth, nak tinjau-tinjau, nak pindah kat sanakan. larikkkk

    BalasPadam
  2. boleh saya guna juga suatu hari nanti. saya belum pernah sampai lagi benua australia. anak2 sudah, atas belanja bapa dia.

    BalasPadam
  3. @kak Ina DDC:
    itula dia nak usha dulu kat sana, kalo best migrate la.. australia nie memang mengalu2kan professionals keja di sana. sebab diorang x cukup orang!
    ;)

    BalasPadam
  4. @uncle lavendri;

    untung anak2 uncle..jenjalan bapa dia yg tanggung kan..:)

    BalasPadam
  5. baiknya kau mas share semua nie dgn kawan-kawan blogger...bagus2...

    BalasPadam
  6. Thanks a lot !!

    Saya pun tengah susun2 ni..
    Memang dah bajet nak ke Cervantes & Lancelin, pastu nak cover Augusta..Albany tengok lah macam mana...Freemantle mmg wajib! ekekeke..

    Saya pergi tak lama 6 days 5 nights aja..

    BalasPadam
  7. Cik Ina - makcikkkkkkk...hehehehhee

    BalasPadam
  8. kena save ni.. mana tau kot2 tetiba 'ter'pegi.. haha

    BalasPadam
  9. cantik format itinerary neh :P

    BalasPadam
  10. @lynn:

    aku share mana2 yang terdaya lyn. hopefully bole tolong apa2 yang patut...

    BalasPadam
  11. @daddy z;

    sama2 :)

    fremantle memang wajib, especially E-Shed. wajib belidi Aussin. Murah :)

    BalasPadam
  12. @h4ni3:

    save jgn x save..:)

    BalasPadam
  13. @cah ayu:

    hehhehhhe sah sah format ko kan ;p

    BalasPadam
  14. Kalo sempat gi Rottnest Island.. Ehehe

    BalasPadam
  15. kalau akak nak bermalam kat umah kak ara juga bole tak?
    huhuhu.....

    BalasPadam