Khamis, 10 Mei 2012

MITBCA 2012:Congratulation Kaki Berangan and Janggeltrekking2

Malam semalam aku telah dijemput oleh 2 rakan aku untuk datang ke Saloma Bistro memeriahkan majelis   Malaysia International Tourism Bloggers Conference and Award dan seterusnya meraikan kemenangan mereka di dalam kategori:


Janggel si pemenang 1st category
John, Si Pemenang 2nd Category
Majlis meriah nie dianjurkan oleh Kementerian Pelancongan Malaysia dan overall, aku enjoy majlis seumpama ini once awhile. Abg MC malam itu adalah sedare Mahathir Lokman dan Menteri Pelancongan, Dato' Sri Ng. Yen Yen pun ada sama juga. Pada aku Dato' Sri nie macam sporting jea nampaknya. mesti best kalo dapat keje dengan dia kan?. Nampak sangat friendly!

Itu dia di John kelentong ape la kat VVIP malam tue. Syabas bro.!
Dan, Me, Byya and John!
Selain dari aku yang ada malam semalam, ahli kongsi gelap yang lain ada juga turut serta. Dan Arif "the from Malaysia To the World"Byya "the "Traveller's Anatomy", Hang Damin, Kak Coco the "CocoNutz", dan Dr  shah_rule the "My Story In A Life Time" pun ada.

Memacam topik keluar tp mendengar cerita Byya yang baru balik dari NZ dan Dr Shahrule pun nak berangkat ke NZ bulan depan pun membuatkan hati aku membuak2 untuk join sama...Tapi apakan daya..aku masih tak mampu buat mase ni dan mungkin ada rejki lain tahun aku merayap ke sana pule..Aishhh geram!


Menu dinner adalah Indian Cuisine..kikikiki memasing yang memang baru balik dari India bulan March yang lepas pon ter-imbau2 kenangan masa di Incredible India.. Lauk dia memang sedap2 malam itu. CUMA, nasi yang dihidang di meja kami AGAK MENTAH. Bau nasi memang menyengat sedap, tapi sayang bila masuk ke mulut, ianya tak berapa nak masak..:-(. Aku harap hanya meja aku jea la yang terkena. Kalo kena kat semua org juga, adusss..kesian kat organizer. Meh sini aku CUBIT ketua katerer yang masak malam tue. Bole minta diskaun tau. heheee. Pepehal aku telan jea, sebab memang dah kosongkan perut hari tue utk dinner di Saloma Bistro.

with the winners!! tahun depan make sure semua kategori di sapu okeh?!

Supporters katanya :-))
Masa nak balik tue, ternampak pula ZarulUmbrella. Alamak, waktu aku skolah dolu2 (Form 1), agak tergila-gila juga la ngan brader neh masa dia tengah mengetop+ melotup-lotup dolu. Dia menang untuk Celebrity Awards malam tue. Dah ada peluang, aku pinjam trofi Janggel, then bergambo sekali ngan Zarul. Konon menang skali la kan. Ini kes tak mau kalah la..;).  Thnx Janggel, i promote skali website u pada dia okeh! :-)

Yay!
Anyways, aku ucapkan TAHNIAH KEPADA PENGANJUR. Overall, majlis berjalan lancar. Aku suka comedian yang ada malam tue and yes, slot Chicken dance yang diselitkan pada penghujung majlis berjaya membuat kitorang lupa diri seketika. hehee. best! DanArif, i tak sabo nak tgk video yg u rakam malam tu!

Again, Tahniah John and Janggel. Aku bangga ngan korang!

20 ulasan:

  1. memang time chicken dance semua dah tak sedar diri.. habes la ingat dah hbs dah,rupenye ade danarif yang rekod.. tak mo tak mo!!!

    yay jugak utk gamba bawah tuh, malu malu kucing~ haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sila terima krnyataan apabila tgk video dan nanti yea...hahhahaha

      Malu2 siput ba★☆. ;).

      Padam
  2. Kahkahkah malu2 kuchin ngan abah Zahrul tu eh..kekekekeke.
    Aw aw...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kikikiki takde makne nye nk aw aw..

      Seb baik korang ade utk kasi semangat tanye bleh gambo or not..hahahaaa

      Padam
  3. Mahathir Lokman tu pun Dato', kan?

    Bila tengok majlis2 blogger yang hebat begini, kecikkkkkk sangat kakcik rasa blog kakcik!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yup, dia dh dapat dato'. Tak sure sultan mana yg kasi. Or mungkin agong..sy x amek port sgt.. :-)

      itulaa kak, sy pegi pon sebab kawan sy sudi heret bersama. Nk compare ngan sy ni.. Hanye blog picisan jea..akak lg hebat..

      Padam
  4. Tahniah pada yg menang.

    BalasPadam
  5. harap2 danarif tak upload video yg chicken dance tu...maluuuu!!!! ohmaiiii!!! hahahah

    terima kasih sbb datanggg!!! hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh maiiii baru sekarangla nak malu ekkkk...heheehee

      Nways we do hv fun last night!

      Padam
    2. Masz,

      Cepat kejor DanArif..huhuhuhu

      Padam
  6. oo...ahli kongsi gelap? kbai.

    hahahaha!

    BalasPadam
  7. wah dah updet terperinci
    hehe
    khas untuk DanArif, sekiranya anda membaca komen ini, sila JANGAN Tepek video ciken dance malam itu!!!
    awas....!!!! (sambil asah stapler....)
    errr..anda terima tak duit thai???(nak rasuah ...heheheheh)
    .
    .
    .
    kita nih blog tempias aje maszuber, kan..kan...huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ehehrhrhhree takot Dan bile bace kottt..huhuuu

      Tau takpe..blog tempias jea kite....

      Huhuhuhuuuu

      Padam
  8. InsyaAllah Wiken ni ada masa free sket bole edit2 semua video time mlm tu.. *buat2 x nampak komen2 kat atas*

    BalasPadam
  9. congrats all..!!!! mana tau tahun ni lepas pi nz..!!!!

    BalasPadam
  10. kalau ada anugerah muka ketat, mungkin uncle menang...

    huhuhu

    BalasPadam