Sabtu, 19 Mei 2012

Slumber Overland


Project Tahun 2013.

15 days of Overland Journey >> HongKong-Macau-Shenzen-Guilin-Nanning-Halong Bay-Hanoi.

Masih ada lebih kurang 11 bulan sebelum masa itu tiba. 

Ada sesape yang penah buat dan nak kongsi apa-apa yang patut?


Published with Blogger-droid v2.0.4

27 ulasan:

  1. cool...!!!! tak pernah buat but I dah pernah pi some of d places tu.. Halong Bay sangat best..!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itula..bace review pasal halong bay macam best jea..tp sy ni lama lagi kene tunggu nie...

      Padam
  2. Wah..dah tempah tiket ke ni..?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheee sudah...thnx tue AA promo :). Dr kl turun ke hong kong dan balik kl melalui hanoi.. InshaAllah

      Padam
  3. KC cuma pernah sampai ke Hong Kong, Macau dan Shenzen shj. Kalau di Shenzen, jgn lupa ke Louhu Commercial City untuk shopping. Di Hong Kong lagi byk places of interest. Best lah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thnx kak for the info. Appreciate it. Tgh kumpul info pasal semua tempat terlibat :)

      Padam
  4. tak sabarnyaa!!! thank you maszuber sbb sponsor trip nih!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahahha

      Byknye duit i nk sponser kannnn. Makan pasir gamoknye..heheeee

      P/s: lama lagi kan tp sgt x sabar dah neh!

      Padam
    2. Macam nak join. Boleh kah? Hahaha.. I am so interested with the trip from Guiin to Hanoi cause haven't been to these places yet.

      In between, thanks for visiting my blog - Travel & Living Journal of DT

      Padam
    3. Laa Mas sponsor ker.. awat x ckp awal2! hihi.. Diana.. would be great to have u together in the trip..

      Padam
    4. Dan, you're joining too? I can't confirm now cause I waiting confirmation from my friend whether jadi pergi Shanghai or not? Or maybe got cheap offer direct flight from Kota Kinabalu to Seoul with my mom? If tidak jadi, then I seriously love to join pasal Guilin and Hanoi is in my travel bucket list currently.

      Padam
    5. @dan:

      hahahhah byk la korang. i rotan kang! ;p

      @dianaDT:
      u r most welcome to join us! jom jom jommmmmmm :-)

      Padam
  5. selamat berseronok-ronok! hahaha!

    BalasPadam
  6. Wahhh... pejam celik pejam celik dah sampai waktu tu...waktu cepat berlalu...yang penting kita kena ada rancangan dan kemampuan nak lakukan kembara seperti tu....mesti best tukan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. harap2 bila tiba masanya, boleh le i ke sana. tp perancangan kena ada, Plan A and B. :-)

      Padam
  7. Salam Dik Mas

    Wah....jenuh berangan ni dan sengih2 sambil cari maklumat.
    Akak tak plan lagi untuk tahun depan....macam poket tak cukup kembung jer..hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. tau takpe kak...nak berangan dah la lama lagi kan...huhuhuhuuu

      Padam
  8. terbaekk!! ai nye trip plan 2013 hangzhou-shanghai-beijing-xian-chengdu. agaga. 12 hari.

    BalasPadam
  9. jauh perjalanan ni.

    saya dah cover beberapa tempat. guilin, Shenzen-HK-macau-guangzhou-shenzen.
    macam lbh kurang sama je plan kita nanti. boleh share info. hiks

    btw, guilin is the most beautiful place during sotana season ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. heyy, thnx sebab singgah dan tinggal jejak. i dah sergah blog u tadi jap. balik umah nanti nak study u punye route pule.. ini yg best ade blog neh!

      nanti pepehal i refer u ek!

      tq again. :-)

      Padam
    2. thanks sudi sergah blog saya. hehe

      lepas ni kita boleh saling 'mengrefer' coz i also wanna to complete half of your slumber overland route soon. ehek! kurang dari 11 bulan lg kan??? mcm lebih kurang je. ehehehe

      Padam
    3. Pegi lebih kurang mase yg sama ek..heheee kebetulan.. Sure kite share mana2 info yang ada nanti ek. I pun x baca sgt apa2 la...:). So your blog mmg sgt membantu ler..

      Padam
  10. seronok pergi ramai2 ni!

    BalasPadam
  11. ape lagi, pi la beli tiket cawan!

    BalasPadam
  12. MasZuber..jumpa di sanaaaaa!!!

    BalasPadam
  13. wahhhhh seronoknyaaa.....saya punya trip pun lebih kurang 11 bulan lg dari bulan jun... tp berbeza negara la hehehehe....

    BalasPadam