Ahad, 27 September 2009

Salam Eid Mubarak

Hari ini hari Ahad, 27th September 2009. Genap seminggu umat Islam di seluruh dunia menyambut hari yang dinanti2 selepas hampir sebulan umat Islam menjalani ibadat puasa di bulan Ramadhan.

Di hari raya pertama, aku berada di kampungku, Kg Changkat Kurnia, Bukit Chandan Kuala Kangsar. Bkt chandan merupakan hometown kepada ibuku. Almost every year, we spend celebrate our Raya here. We love it anywhere. Sanak saudara di sebelah ibuku selalunya berkumpul di rumah opahku yang membuatkan suasana amat meriah lagi menyeronokkan setiap kali kami sekeluarga pulang ke kampung berhari raya.

Kami kembali ke KL pada hari raya ketiga. Ini adalah kerana, ayahku perlu kembali bekerja untuk keesokkan harinya. DI dalam perjalanan pulang, kami singgah di hometown ayahku, Kg Tua Bt.16, LAmbor Kanan, PArit Perak. Menziarahi kubur arwaah atukku dan dan seterusnya ke rumah sanak saudara di sebelah ayahku.

HAri ini, pada raya yang ke-7, aku hanya duduk di rumah menunggu sanak sedara come for a visit. Kami masak nasik ayam n mihoon gureng. Yeah..its mounth-watering! Everyone is invited..

n the downside is: tomorrow is a working day!!! malas-malas-malas

entry tamat.

2 ulasan:

  1. i singgah jumpe nazrin kejap jea. jerit name u dr pintu pagar u tak nyahut pule. sombong ek dgn i skrg...hhehee

    nways, ape pasai i nnn bukak bace blog u tak bole?? kasi authorize sket utk i la..

    BalasPadam