Khamis, 18 Ogos 2011

Duit Bonusku Licin Sudah


Macam tau-tau aje aku  dapat bonus.

Rumah aku dalam peringkat nak masuk api-air. Petang tadi baru dapat surat dari developer.
Adeh, Melayang rm590.

Pada masa yang sama, kereta aku pun dah cukup haul utk buat major service. Kene buat jugak sebelum balik Kuala Kangsar nie. Demi keselamatan. Dah 5 tahun aku pakai dia. tak buleh buat dek jea, nanti dia merajuk. Kalo nak kutuk dia pun sekarang kene berlapik. Tak buleh dalam kreta kalo nak kutuk dia. Karang abis bateri la, tayar pancit la, etc. Aku bajet max rm700.
(korang percaya tak kereta sebenarnya ada perasaan..? ;p)

haihh..abis dah duit bonus yg aku dapat 15 haribulan ari tue.

:-'(

p/s: Ada sesiapa yang nak tolong top up- kan balik..?

34 ulasan:

  1. aku percaya kereta ada perasaan. tapi yg paling extreme aku penah jumpa adalah herbie. :D

    BalasPadam
  2. biasa pemaju akan tolak dari duit deposit je kan? saya dulu camtu..
    kereta mmg ada perasan... kereta kami pun baru je lepas repair.. aduhai...

    BalasPadam
  3. sonoknyerr dpt masuk umah baru masa raya kanns.. ehehe, jgn lupa jempot masa housewarming nnti

    BalasPadam
  4. mmg kete ada perasaan sis..
    igt dlu masa tu sy baru beli kete, dok ckp pasal kete myvi baru dlm avanza.. last2 sampai umah avanza tu merajuk xmau start sbb igt kami xmau dia lagi huhuhuhu~~

    BalasPadam
  5. sis pindah umah baru? kondo tu....ngehehe..

    BalasPadam
  6. deposit je, bole dpt balik duit tu.

    BalasPadam
  7. bertabah lah...aku aritu pun pegi major haul jugak. melayang duit travel aku more than 1k. sob sob sob...bertabahlah.

    BalasPadam
  8. sbb apa tau...benda ni kita mcm bg dia nyawa which is minyak.

    tp keta aku mmg takde nyawa agaknye...huhu..lebih baik begitu kalau tak susahla aku...

    BalasPadam
  9. ye.. jangan lupa jempuat saya juga masa housewarming! hehe

    BalasPadam
  10. tabahkan lah ati serta kuatkan lah iman.... Tak pe janji blh balik kg....

    BalasPadam
  11. @GB:

    huhuhu kalo krete aku extreme cam herbie ok gak. ;p

    BalasPadam
  12. @k.rozita:

    tolak dari duit deposit? x sure la pule. saye x penah beli umah sebelum ni. nie first house saya. itu la nanti nak tepon tanye asal tak pakai duit deposit dulu.

    BalasPadam
  13. @en_me:

    tak bole masuk lagi raya nie. Raya tahun depan hopefully dah bole la. hopefully xde prob mase construction. so far..laju jea..

    BalasPadam
  14. @cik fiza:

    *beli kereta baru* adalah isu yg paling sensitif kalo nak ckp mase dalam kreta. especially kreta akak ;p

    BalasPadam
  15. @kemang:

    mana ade i pindah umah laie. x siap lagi. InshaAllah tahun depan. :)

    BalasPadam
  16. @akak gorjes:

    owh boleh ek? thnx for the info!

    BalasPadam
  17. @bdk2:

    kan kan..sabor jea la..

    BalasPadam
  18. @h4ni3:

    okeh, tahun depan saja invite. InshaAllah :)

    BalasPadam
  19. @pena rozie:

    yes, janji InshaAllah selamat untuk di bawa balik kampung nanti..

    BalasPadam
  20. memang sakit waktu mula2 nak ada rumah..tapi bila dah ada nanti..PUAS HATI tau!!

    BalasPadam
  21. @norh:

    itula, hopefully buleh siap on track..skang pule dah start bayar interest bank pule, lagi la terasa..

    skang nie, mende2 kecik pon berkira..

    BalasPadam
  22. kereta memang ada perasaan....

    BalasPadam
  23. SALAM,
    LF BELUM DAPAT LAGI. TAPI BUKAN BONUS ! SIKIT JE TAPI TETAP BERSYUKUR !

    BalasPadam
  24. @uncle gedek:

    kannn. dia memang ade perasaan!

    BalasPadam
  25. @uncle LF:

    walau bukan bonus, alhamdulillah. ayah saya pon blom dapat lagi. besok kan?

    BalasPadam
  26. Nice! U bought a condo.
    Saya pun teringin nak beli condo.

    Kereta memang ada perasaan! haha

    BalasPadam
  27. duit kekadang memang tak suka nak melekat kat kita lama-lamakan. ada je yang nak kena bayar. akak tengah berhitung hujung tanhun ni kena bayar segala cukai. pening tetiba.

    BalasPadam
  28. wah! beraya rumah baru la kite eh? :D

    BalasPadam
  29. @daddy Z:

    itu jea yg mampu doc. kat KL nie kalo nak yang landed property setengah juta dah....x dapek la nak beli umah yang ade laman luas depan belakang..

    xde pilihan, kita mampu yg berupa flat dan seumpama dgnnya aje..menci2!

    BalasPadam
  30. @cik ina:

    alamak cukai akhir tahun...teringang2 gak nie..

    BalasPadam
  31. @MDT:

    uhuhuuu belom agi.....lambat lagi..

    BalasPadam
  32. rm700?
    brape km?

    kereta saya asek-asek masalah tayar/rim.
    ingat duit bonus nk buat tukar
    sport rim merah + 4 biji tayar laaa~
    tsktsktsk

    BalasPadam
  33. weah spot rim merah??

    ko nie memang hantu merah.

    aku nye baru 75K km, aku kan ulang alik KL jea..

    BalasPadam