Rabu, 24 Ogos 2011

Tukar Duit Raya?


Berbagai note RM ada di sini. Tapi yang paling laku aku rasa note yang atas skali la. Even aku pun, banyak tuko yang kaler biru tue ;)

Untuk bebudak kecik, aku biasenye kasi yang note kaler biru ats skali.

Untuk bebudak sekolah rendah darjah 4 sampai 6 ok kot kasi yang hijau.

Kalo dah sekolah menengah tue, mesti nak yang kaler merah.

Kalo yang dekat universiti tue campur la, ada yang merah, ada yang hijau pekat 2 dari bawah.

Yang kaler ungu tue untuk mak ayah+makcik pakcik.

Berapa keping setiap note untuk diberi itu terpulang. 

Asalkan yang paling penting dalam hati itu IKHLAS, ok.

p/s: Korang dah tukor blum duit raya?

23 ulasan:

  1. SALAM,
    BETUL TU, KEIKHLASAN ITU AMAT PENTING DALAM SEGALA AMALAN KITA. SELAMAT BERPUASA

    BalasPadam
  2. saya nak not yang bawah sekali~~

    BalasPadam
  3. anak akak nak salam dengan mas,to nak yg bawah skali tu ek.

    BalasPadam
  4. akak, nk yg purple boleh? ;p
    selamat hari raya!!!

    BalasPadam
  5. saya tukar kat Mekdi dan plaza tol..~haha

    BalasPadam
  6. skrg kan byk trend pakai sampul duit raya...ekekeke..kretip dorg ni, tp bila bukak sampul..keciwa

    BalasPadam
  7. @uncle LF:

    slamat berpuasa uncle :)

    BalasPadam
  8. @bujal:

    hheeheeee bapak budak bole dapat lagi ke?

    ;)

    BalasPadam
  9. @akak gorjes:

    ehehehhe meh sini meh sini ;)

    BalasPadam
  10. @bdak2:

    hahahaaa dik, umor brape? ade age limit neh ;)

    BalasPadam
  11. @daddy Z:

    eh ade ek, drive thru? ;p

    BalasPadam
  12. @uncle gedek:

    monopoli? heheee duit saidina pon laku kalo cenggitu!

    BalasPadam
  13. @fatt:

    itula, aku pon mencari2 sampul yang macam tue! heheheee kasi urmp sket sebelum bukak dalam tgk brape hasil sebenarnye,, ;p

    BalasPadam
  14. MDT:

    mak ai awal tue! bagus bagus!

    BalasPadam
  15. akak tukar kat opis je senang.cakap je nak berapa.tahun ni buat kali pertama akak tak beraya kat rumah sendiri.

    BalasPadam
  16. saya pun nak yg bawah skali tu..
    4 keping boleh?
    ekekeke

    BalasPadam
  17. beri jgn t.beri...pelaburan akhirat tuh:D...akak blum tkr lg ni! sjak HB brenti kj bank ni susah skit

    BalasPadam
  18. aku asal nampak budak je lari selamatkan diri...

    even dgn anak2 buah sendiri aku pun lari...
    hahahaha..

    BalasPadam
  19. kalau tak bagi langsung rasa bersalah tak?

    BalasPadam
  20. Tahun ni tukar warna biru jer...

    BalasPadam
  21. Assalamualaikum..lama rasenyer CikNyz tak jenguk belog ni..dikesempatan ni CikNyz nak ucapkan

    Selamat berpuasa & Selamat hari Raya
    http://syazny7.blogspot.com/2011/08/selamat-hari-raya.html

    ikuti jugak entry pasal Gunung kinabalu dari Part1-Part 4
    http://syazny7.blogspot.com/2011/08/ciknyz-gunung-kinabalu.html

    BalasPadam