Ahad, 10 Oktober 2010

Jawapan Tag Cik Fiza and; wake up Putri, Shamamia, Qalamay, My REal Life, Zakiah Ponrahono, Ayen, Lyn :)

p/s: xde kaitan dgn entry kali nie tp dlm hati tgh ade mood utk trekking next month @ Kuala Kubu Baru. Anybody Interested?

alright, setelah di tag oleh Cik Fiza,aku akan cuba untuk jawab setiap soklan nie dengan sejujurnya. Naseb baik takde killer Questions, tapi redah jea la walaupun agak lambat utk direspon sebab am pretty occupied this whole week. Lagipun, Bukannya ramai pun yg interested nak tahu jawapanku nanti.

Anyhow, lets get to the track:

1. apa benda yang paling penting dalam hidup korang?
 obviously, it would be my familia, my brain and dignity.

2. benda yang terakhir korang beli guna duit sendiri?
2 movie tickets of Eat, Pray and Love + Jajan: Chachos. 

3. dimana tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan korang dan tema perkahwinan korang?
i always dream of having a wedding @ Masjid Wilayah. For the nikah n kenduri. Exactly no tema. No pelaminan. Koboi jea.Free and easy but those who are invited must observe their dresscode. Respect the venue and No 'see-tru' clothes pls. (upps: terOver pule..)


4. adakah korang sedang bercinta sekarang?
 yes, but the love seems to be faded. at times, i feel like am i being loved or not? uff i hate this feeling. Anyhow what ever it takes, i must move on and lets fate decides. (Love: Again, am not trying to be selfish here..)


5. berapa lame korang akan mencintai kekasih korang?
Depends on how long he can love me. but i know love can goes for an eternity.


6. novel/buku/majalah yang terakhir korang beli?
Novel: Someone to watch over me by Judith McNaught
Buku: Keajaiban Solat Istikharah by Tn Haji Abd Rahman
Majalah: National Geography: Deep Dark Secrets ( xingat edition bulan brapa tp mase puasa, august probably)


7. dimana korang selalu jumpa dengan kekasih korang?OU, Mid Valley, Jungle.


8. apa name penuh korang?
Mastura Zuber

9. antara mak dan ayah mana yang korang lebih mesra?

Mak
  
10. namakan orang yang betul2 korang jumpe dalam hidup korang? 
All those who attached to me, you know who you are.


11. adakah korang basuh baju korang sendiri?
Yup, many thanx to the auto-machine.


12. dimanakah tempat yang betul2 korang nak pergi?
Kinabalu National Park and Tasmania with my love.


13. pilih satu, peluk atau cium? 
i would prefer hugs.

14. beritahu 3 benda tentang orang yang tag korang?honestly, x brapa kenal. Cik Fiza, Never met her thou. but 3 things about her:
1. cute
2. young
3. i see so much potential in you. So explore dat.

15. 5 mende yang korang sayang sangat dalam hidup korang?
I love my famili the most but when it comes to benda, maka ia adalah:
1. my career
2. my car
3. the wi-fi
4. my watch
5. my house unit, still in construction swhr @ batucave. Cant wait to move in actually sebab hasil titik peluh sendiri.


16. 5 lagu yang korang suke dengar?
1. Open your eyes by Maher Zain
2. Awake by Maher Zain
3. All my life by KC and Jojo
4. Hey, Soul Sister by Train
5. If you're not the one by daniel bedingfield


17. bila tarikh lahir korang dan kat mana korang sambut tahun lepas? 
3rd of June 81' (i know am pretty old already but i love my age)
Tiada sambutan semasa hari kejadian tahun lepas but a delayed celebration by my famili@pizza hut and best buddies @the Marche, Curve Area.

18. 5 orang blogger yang korang nak tag
1. Putri
2. Zakiah Ponrahono
3. My Real life

4. Shamamia
5. QalamKay
Special request dariku:
6. Ayen
7. LynnHamzah

19. cerita cikit blogger pertama yang korang tag
Kenal since 2004. Masa tue aku keje consultant di FI Architects dan dia practical kat sane. Pretty lady and sedang bertapak kukuh di dunia town planning nie. I wish u all de best and u know u can always refer to your mentor here..all the time. ;)
 
Done. For those yang telah di tag, bole la jawab jika ada kelapangan yea.


What you see is what you get. No secret.










7 ulasan:

  1. hehehehe...
    nasib baik la kau x tag aku...
    jenuh juga nak menjawab nanti...

    BalasPadam
  2. @lyn:

    jgn lega sgt lyn, heheee aku mmg berhajat nak tag ko sebenarnye. sbb blog ko feveret aku. tp aku tgk ko mmg selalu kene tag n jawab soklan. sian ko. tp next time bebeh!

    BalasPadam
  3. hehehe tq cik mas kerana sudi jawab tag tu :) love ya sis :)

    BalasPadam
  4. alamak, aku belum menjawabnya!

    BalasPadam
  5. @cikFiza:

    u r most welcome. muah muah :-*

    BalasPadam
  6. @GB:

    sila ambil tindakan susulan..:))

    BalasPadam