Rabu, 12 Januari 2011

Ugly Truth

Cantik kan lotus ini? Jogging pagi hari di Taman Metropolitan Kepong  diindahkan lagi dengan panorama ini. Memang cantik!

Today's Ugly Truth:

Birds that live in a lake will fly away when the lake dries.

But the lotus that grows in the same lake will die with the lake.

So recognise the birds in your life. Take precaution measures then!

25 ulasan:

  1. hoiiiiiiiiiiiiiiiiii!! pegi kat area rumah aku tak roger rogerrrrrr!! marah ah ni!

    BalasPadam
  2. coz birds can fly
    and lotus can't

    if lotus been given wings
    i bet they'll make a move too

    :)

    mas, sabtu pagi ni dah ada plan?
    joging jom?

    BalasPadam
  3. setuju ngn BdC.. tebayang lotus berterbgn,, kiut kan.. ;)

    BalasPadam
  4. makan biji teratai sedap. hari tu pergi bagan lalang, first time tengok, banyak teratai ni.suami akak ajar makan biji teratai tu.lemak cam kacang.

    BalasPadam
  5. salam maz,

    lama t.pg tasik tu....susah parking. nati ah g joging c2

    BalasPadam
  6. @ayu:
    woit, aku dah teropong dah ke bilik ko pagi tue..tp ko tido laei..

    BalasPadam
  7. @BDC:

    yeah if the lotus can even fly, they cant still survive as other places dry as well..(musim kemarau ;p)

    jumpe sabtu neh!

    BalasPadam
  8. @fatin:

    kalo bole terbang..mesti lagi banyak pendebungaan berlaku...:)

    BalasPadam
  9. @Kak Ina DDC:

    sedap kan..lemak-lemak gitu rasanya..

    BalasPadam
  10. @lyn:
    mood tgh x best, perlu jogging untuk merembeskan hormon positif dalam badan..

    BalasPadam
  11. @shy lady:

    parking dalam banyak kot..

    BalasPadam
  12. saya tetap mau jadi bunga. hihihi~

    nice pic! :)

    BalasPadam
  13. hahaah yela tu :P

    btw, aku setuju, mood tak best, better go for jog.. mood booster hehe

    BalasPadam
  14. HDR on animals! Jom layan...^_^

    BalasPadam
  15. kenapa bila tgk tasik yg mcm tu, mesti terbyg ada makhluk misteri akan muncul keluar dari tasik tu...penuh daya imiginasi plak sy ni.kehekeh

    BalasPadam
  16. Dekat tapi tak sampai-sampai..


    haisssh..

    BalasPadam
  17. @ayu:

    ngeh ngeh..aku malas mau kaco daun di pagi yang indah ko di bilik.. ;)

    BalasPadam
  18. @noreed:

    woahhh x terpikir le pule saye tang tue..huhuu

    mmg tinggi imaginasi tuh..

    BalasPadam