Khamis, 13 Januari 2011

Kejadian di Panggung yang Menyayat Hati!

Hari itu hari Jumaat. Aku dengan Ayen, the BDC plan mau tengok The Tourist. Ayen dah book tiket 2 hari sebelum itu di Wangsa Walk. Movie pukul 8.40pm. Tenkiu Ayen.

Sampai sana dalam pukul 7pm. Beli barang untuk piknik keesokan harinya di Cold Storage dan setelah selesai terus ke surau untuk solat. Habis solat, keluar dari surau, hahhhh Fidd a.k.a the famous GB telah menunggu. Lama dia tunggu, call kami tak dapat sebab surau takdak line tepon. Naseb baik dia tunggu dekat2 ngan entrance surau.

Seterusnya, agenda sebelum movie diteruskan. Makan di satu tempat best. Habis diet aku untuk hari itu. Tapi takpela kan bukan selalu. ha ha! Apa yang dimakan...?
Makan memang super cepat sebab movie kol 8.40pm. Masuk restoren tunggu order segale, start makan dalam kol 8.10pm. Memang suntuk mase untuk bergossipping. tapi berjaya juga dilaksanakan sebab masing-masing tahu apa yang penting untuk di-diskuskan. perkara lango dijauhkah. aceh, poyo!
Punyela memasing sumer nak chercrite-chercrite, abis makan n gossipping kol 8.55pm. hadoi sah sah kalo masuk cinema movie dah start. tapi takpela..sian Fid..kejap jea spend mase ngan dia..but we have no choice at that moment. Dengan sepantas kilat aku dan ayen terus ke cinema utk movie itu. Masuk panggung, terus carik seat, memang amek seat tepi, senang. Cari-cari, alamak seat dah ade orang duduk. Kitorang bgtau juge seat tue seat kami, tp orang tue tgk tiket, alahai..camna seat no bole sama neh. dalam hati: hampeh betul tgv neh. tgk atas ade seat kosong or not. yeayyy, ade seat kosong. kitorang pun terus duduk di seat yang kosong itiew.

So start la tengok movie. tapi pelik. asal crite neh macam dah nak dekat abis?! Ayen dah tengok sebelom neh crite The tourist tuh, so dia tahu la dah sampai part mane. Terus dia kluar panggung check ngan abang yang dok jage tiket kat luar panggung, asal movie dah nak abis. Check punye check, no. cinema room dah betul. tapi...hadoiiiiiiiiiii showing time kat kitorang nye tiket itiew sebenarnya pukul 9.55pm! bukan 8.40pm.

hahahahahhahaha.

patutttttla. mesti org yang kitorang tanya-yang "kononnya dok kat seat kitorang" tue pelik, asal dah nak abis movie baru nak masuk siap bgtau diorang itu tempat kitorang. DENG!!!

aku tak marah pun ayen, sebab aku memang tak bole nak marah dia pun. memang susah. hahhahah gelak jea la. aku kenal dia dah lame. roomate aku mase blaja  first year dulu. gelak guling jea la. mesti dalam pikiran dia banyak mende ada mase beli tiket ari tue. tesis.kelas.orang yang taknak bayar hutang dia.dan sebagainya. aku maapkan jea la. keh keh keh.

moral of the story, walau sekonfiden mana anda dengan tiket movie itiew, silalah check sebelum anda masuk cinema. kui kui kui..

p/s: Citer The Tourist itu memang BEST! Aku suka sangat Johnny Depp dalam tue. Bodoh-bodoh alang dia dalam citer tue memang menjadi. Brilliant!

p/s (yg kedua): ayen, aku masih sayang ko!

38 ulasan:

  1. salam
    hehehehe
    kena dabel check r ni..
    nway salam ziarah n salam kenal =)

    BalasPadam
  2. Kali ni encik Dave Hills pun suka HDR! Jom layan...^_^

    BalasPadam
  3. aku bole jadi saksi.
    ni kejadian sebenar masa nk beli tiket :

    'saya nk tiket tourist kul 8.40 dua!'
    'mana ade 8.40 kak. 9.55 ade la'
    'haa. okelah'

    jadi, saya rasa, otak dia mg dh set show pukul 8.40. maaf kan je la..

    hahahahhahahahah

    BalasPadam
  4. Betul tu, the moral of story kalau konfiden pun kena check gak.lucu je dengar cerita ko ni, akak tak pernah ada pengalaman cam tu lagi.

    BalasPadam
  5. hehehehe...nasib baik arr korang nie sporting...kalau x ada yang mencuka jer...dah lama aku x gie tgk wayang mas...

    BalasPadam
  6. ammvoiii.. sonoknyerr uoolsss

    BalasPadam
  7. Pernah melalui perkara begini tapi ketika belajar dulu. Meluru masuk lecture hall, terus duduk. Bila duduk, tengok lecturer lain kat depan. Oh malu, malu huhuhuhuhu

    BalasPadam
  8. seperti komen aku di dalam fb..
    korang memang BENGONG!!!!!hahaha

    BalasPadam
  9. nasib baik dlm wayang tu gelap, org tak bape nampak korang.kalau selisih pun tak malu sgt.heheheheh

    BalasPadam
  10. la...klaka giler baca citer ni..patut la seat u oll ada org duduk, rupanya? kahkahkah...

    BalasPadam
  11. hahahah

    aku taktau nak cakap ape
    memang aku sangat rase bersalah

    kat kau dgn fid!

    tapi
    at least

    kita tau seat kita sebelum tu
    ADA COUPLE INDIA YG DUDUK!

    hahahahaha
    hahahahaha

    oh my~~~

    this is first time in my life!
    there u go 2011!

    i am old orediiiiiiiii


    :D

    BalasPadam
  12. @cheqna:

    salam kenal juga.. ;)

    BalasPadam
  13. @baincardin:

    ok, nanti i check!

    BalasPadam
  14. @tina:

    hohoho aku tau. tula aku kate dalam kepala dia ada banyak mende dipikirkannye..huhuhu

    BalasPadam
  15. @kak ina DDC:

    hehehheh pengalaman yang best. tp malu gak ;p

    BalasPadam
  16. @lyn:
    memang spoting pon memasing. hahhaha nak marah pun x jadi. gelak ade la...

    adoi..

    BalasPadam
  17. @temi:

    kui kui ui..malukan...tp memori best bile diingat2

    BalasPadam
  18. @balkis:

    ko sebenarnye jelouskan tak bole nak join kitorang...muahahhahahah ;p

    BalasPadam
  19. @akak gorjes:

    betul tue kak..naseb baik gelap....huhuhu

    BalasPadam
  20. @wahida:

    hitula....konfiden ingat TGV silap kasii seat...

    haih..;p

    BalasPadam
  21. @BDC:

    honestly, you really make my day la ayennnnnnnnnnn!

    good time dat night!

    BalasPadam
  22. hahahah...
    ape-ape aje la korang ni =D

    sowee tumpang gelak.. menyinggah dari blog budak ayen tu =)

    BalasPadam
  23. @h4ni3:

    takpe..gelak jea. laughter is the best medicine :)))

    BalasPadam
  24. kenapa sy lebih tertarik pada makanan tu...oh sbb sy lapar dan blum dinner hehehhe

    BalasPadam
  25. @noreed:

    tue gambar baru siket noreed. x reveal sumer lagi..hehehhe esok reveal lagi sikit lagi ;)

    yum yum..

    BalasPadam
  26. tiket takde salah ape pon, cuma ...

    huhu tak tgk betol2..

    BalasPadam
  27. hahaha..ayen tu BonekadalamChermin kn?pastu korg trus stay tgk smp abeh ke korg kua blk?haha..

    eh hye..singgh cni..:)

    BalasPadam
  28. comel giler tragedi tu hehehehe

    BalasPadam
  29. @semarak api:

    iye, ayen itu adalah BDC. kitorang kuar panggung, muhasabah diri selepas itiew ;p
    then, 9.55pm masuk balik.. :)

    BalasPadam
  30. @cik fiza:
    itulah dia, tapi best.

    BalasPadam
  31. angel-lina berlakon best, mantap
    kena pergi tengok ni

    BalasPadam
  32. @miss nina:

    pi tgk cepat. memang best!

    BalasPadam
  33. tak sempat hadam makanan aku korang dah tepon balik bagitau muvie kul 9.55. what the fish? hahahahaa!!!!!

    BalasPadam
  34. hahahhahahahaha

    nak buek camno..

    BalasPadam
  35. Salam kenal...

    Pusing sana pusing sini, geng2 GB lah yang banyak jadik kenalan maya saya.. :)

    -memang lawak lah cerita korang..

    -nasib baik wayang sebenar belom start...
    ps: mesti apek tu confius giler kat korang..hahahha

    BalasPadam
  36. @daddy ziyyad:
    mmg 'ane' tue akan konfius..asal la bebudak neh baru nak kalut tanya tempat duduk diorang padahal movie dah nak abis dah..

    :) kami kawan seangkatan dan sekapal dolu2..:)

    BalasPadam